Εγγράφουν στα σχολεία ακόμη και παιδιά που δεν έκαναν εμβόλια

Δημόσια τοποθέτηση κατά των αντιεμβολιαστών ζητούν οι παιδίατροι

Ανησυχία σε παιδιάτρους και φαρμακοποιούς προκαλεί η ασαφής, όπως καταγγέλουν, συμπληρωματική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφήνει ανοιχτό παράθυρο στους γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. 

Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, όλοι οι φορείς της υγείας επισημαίνουν την ανάγκη εμβολιασμών,  καθώς έχουν επανεμφανιστεί επικίνδυνες ασθένειες.

Τα σχολεία άνοιξαν, τα παιδιά γράφτηκαν, όμως κανείς τελικά δεν ξέρει με ακρίβεια πόσα έχουν εμβολιαστεί. Άλλα είναι εμβολιασμένα κι άλλα όχι, με κίνδυνο και φέτος να κολλήσει το ένα παιδί από το άλλο, επικίνδυνες ασθένειες όπως η ιλαρά. 

Δημόσια τοποθέτηση κατά των αντιεμβολιαστών ζητούν οι παιδίατροι

Ο Υπουργός Υγείας έχει ξεκαθαρίσει πως ο εμβολιασμός είναι μιας διεθνής πρακτική. Οι παιδίατροι υποστηρίζουν πως μόνο έτσι προστατεύεται η δημόσια υγεία,  ενώ οι φαρμακοποιοί με νέα ανακοίνωση τους επιμένουν πως τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά.

Οι γονείς είναι διχασμένοι.

Η Ένωση ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Αττικής ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να προβλεφθούν κυρώσεις για τα ανεμβολίαστα παιδιά και να γίνει δημόσια τοποθέτηση εναντίον των αντιεμβολιαστικών απόψεων. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top