Με κωδικούς «σουβλάκια» και «πίτα» διακινούσαν ναρκωτικά στον Λαγανά

"Αλίευαν" πελάτες κυρίως Βρετανούς τουρίστες που αγαπούν το ποδόσφαιρο

Τους νεαρούς τουρίστες στον Λαγανά Ζακύνθου είχε βάλει στο μάτι σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Μιλούσαν με κωδικούς για τις παραγγελίες, ενώ χρησιμοποιούσαν έναν ευφάνταστο τρόπο για να αλιεύσουν πελάτες. 

Στην αρχή τους έστηναν στα 11 βήματα. Ήταν κυρίως Βρετανοί τουρίστες που λατρεύουν το ποδόσφαιρο και ζουν για να απολαμβάνουν τη μπάλα στα δίχτυα.  

Αυτό το αθώο παιχνίδι των πέναλτι ήταν το κόλπο της σπείρας των εμπόρων ναρκωτικών για να σπάσουν τον πάγο και να προσεγγίσουν τους υποψήφιους νεαρούς πελάτες που είχαν συρρεύσει κατά χιλιάδες στην περιοχή του Λαγανά. Μια επιχείρηση βιτρίνα για τη διακίνηση κοκαΐνης, ναρκωτικών, χαπιών και χασίς με κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.   

«Η κοκαΐνη διακινούνταν σε ποσότητες του μισού γραμμαρίου από 60 ευρώ» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν 23 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν αν και οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις όταν μιλούσαν για τα ναρκωτικά.

«Για την ηρωίνη και την κοκαΐνη χρησιμοποιούσαν κωδικούς όπως σουβλάκια, πίτα, μπουκάλια, κρασί, χαρτί, παρτίδα, …»
«Είναι μια επιτυχία της αστυνομίας. Έχουμε εδώ τη νεολαία πάντα ευπρόσδεκτη. Θέλουμε να έρχονται…» σημείωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες της Ζακύνθου η εξάρθρωση της σπείρας έφερε ανάσα στο νησί.  Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε 25 σπίτια και εντόπισαν ναρκωτικά, αναβολικές ουσίες, όπλα και χιλιάδες ευρώ. 

Η Εγκληματική ομάδα εκτός από την περιοχή του Λαγανά είχε απλώσει τα πλοκάμια της στον Πύργο και την Αθήνα. Μάλιστα για να μην τραβήξουν τη προσοχή της αστυνομίας διακινούσαν τα ναρκωτικά μπαίνοντας ως επιβάτες σε υπεραστικά λεωφορεία. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top