Στο Λύρειο Ίδρυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος

Τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, που βρίσκεται στο Λύρειο Ίδρυμα, και λειτούργησε για πρώτη φορά δύο μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την Κυριακή επιμνημόσυνη δέηση. 

«Μπορεί να πέρασε η λαίλαπα, οι φλόγες να κατέστρεψαν τον τόπο αλλά και τώρα χρειάζεται πολύ προσπάθεια, πολύ εργασία, πολύς κόπος για να διορθωθούν , για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε κάτι σαν και αυτό που έφυγε», είπε.  

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι πρέπει και είναι καθήκον μας «να ξαναφτιάξουμε αυτό το παραδεισένιο μέρος , να το φυλάξουμε και να προχωρήσουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».  Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στο μεγάλο έργο που προσφέρουν τα εκκλησιαστικά ιδρύματα. 

Ο Μακαριώτατος είπε μάλιστα ότι η εκκλησία θα παραχωρήσει εκτάσεις για να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά πάρκα, ενώ στα άμεσα σχέδια του είναι να γίνει και ένα συμπόσιο, στο οποίο θα συμμετέχουν  παιδιά που μεγάλωσαν στο Λύρειο Ίδρυμα και τώρα έχουν ανοίξει τα φτερά τους, έχουν δημιουργήσει οικογένειες και διαπρέπουν επαγγελματικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top