Βαλλιανάτος: «Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί»

«Υπάρχει οπτικό υλικό» υποστηρίζει

Μια διαφορετική εκδοχή για το αιματηρό περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας δίνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Την ώρα που αυτόπτες μάρτυρες αλλά και αργότερα η αστυνομία ανέφεραν πως σκοπός του 33χρονου ήταν να ληστέψει το κατάστημα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με ανάρτησή του στο Facebook, δηλώνει πως στην πραγματικότητα ο νεαρός ακτιβιστής μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί επειδή κινδύνευε:

«Οποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί "ο επίδοξος ληστής" για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο εικτρά που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete» έγραψε χαρακτηριστικά.

Απειλητικά μηνύματα στο γραφείο του δικηγόρου του κοσμηματοπώλη

Ακτιβιστής και drag queen ο νεκρός στην Κάνιγγος

Μόνο στο Star η σύζυγος του κοσμηματοπώλη: «Κυνηγάνε έναν οικογενειάρχη»

Ωστόσο ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σε χθεσινή του ανάρτηση είχε σημειώσει τα εξής:

«Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ' αγαπάμε Ζακ μου».

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα video από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος για να εξακριβώσει τι συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα και έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος.

Φως στις συνθήκες θανάτου του 33χρονου αναμένεται να ρίξει και η ατροδικαστική έκθεση ώστε να διευκρινιστεί αν ο φερόμενος ως δράστης έχασε τη ζωή του όταν στη προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα τραυματίστηκε θανάσιμα από τη τζαμαρία, ή αν κάποιο από τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν θανατηφόρο.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 73χρονο κοσμηματοπώλη, βάσει ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ίδιο, μαζί με ένα άγνωστο, να κλωτσούν τον Ζακ όταν εκείνος είχε εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο. 

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αναζητούν και τον δεύτερο άνδρα που φαίνεται στο video να κλωτσάει τον φερόμενο ως δράστη.

Νωρίτερα ο 33χρονος είχε προσπαθήσει επίσης να περάσει μέσα από την τζαμαρία και τραυματίστηκε βαρύτατα. 

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top