Συνθήκες Μεσαίωνα στη Μόρια: Βιασμοί παιδιών και απόπειρες αυτοκτονίας

Εικόνες ντροπής κατέγραψε το δίκτυο Al Jazeera

Συνθήκες Μεσαίωνα  στον καταυλισμό προσφύγων στην Μόρια. Παιδιά  θύματα βιασμού, πρόσφυγες που  επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν, καθώς δεν μπορούν να επιβιώσουν στο κολαστήριο. Εικόνες ντροπής που κατέγραψε το δίκτυο Al Jazeera.

Κρούσματα σεξουαλικής βίας κατά γυναικών και ανδρών

«Είχαμε ασθενείς ηλικίας 5 ετών που τους βίασαν στην Μόρια. Αρρωσταίνω να πάω στη Μόρια και να βάλω με τον νου μου ότι οι γονείς εκεί πρέπει να εκθέτουν κάθε μέρα τα παιδιά τους σε έναν τέτοιο κίνδυνο», λέει ο Λουίς Ρολάντ Γκοσελίν, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 

Ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να αντέξουν τα όσα βλέπουν τα μάτια τους καθημερινά στον καταυλισμό της Μόριας στην Λέσβο.
72 άτομα μοιράζονται μια τουαλέτα,  ενώ 84 άνθρωποι κάνουν το μπάνιο τους σε αυτές τις ντουζιέρες.  

«Ποιος μπορεί να επιβιώσει στην Μόρια», είναι ο τίτλος  ρεπορτάζ του Al Jazeera.

9.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα χώρο έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων που δεν χωρά πάνω από 3.000. Την Δευτέρα οι  εργαζόμενοι στην υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης  προχώρησαν σε απεργία προκειμένου  να  ληφθούν μέτρα.

«Εμείς ήδη έχουμε στείλει από την Δευτέρα μια πολύ συγκεκριμένη και σαφή απόφαση στην οποία περιγράφονται  όλα αυτά τα οποία θα πρέπει να κάνει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής  Προς το παρόν δεν έχουμε καμία όχληση από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής», λέει η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του Star Γιάννης Ευσταθίου, σε έγγραφό του το υπουργείο παραδέχεται ότι η αρμόδια υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ίσως για αυτό αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι οι επικεφαλής.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top