Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι θα δώσουν νέες εξετάσεις

Φρένο στην ανεξέλεγκτη οδήγηση από ηλικιωμένους με τον νέο ΚΟΚ

Μεγάλες αλλαγές στην διαδικασία ανανέωσης διπλώματος για τους ηλικιωμένους φέρνει η απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Οι οδηγοί άνω των 74 ετών, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως και ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία κ.ο.κ.

Μέχρι σήμερα, η ανανέωση διπλώματος στους ηλικιωμένους γινόταν με τις βεβαιώσεις των αρμόδιων γιατρών (παθολόγος, οφθαλμίατρος, κλπ).

Πλέον, όμως θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν.

Αντίστοιχα, όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

«Στόχος μας είναι να λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο που εγγυάται μεγαλύτερη οδική ασφάλεια αλλά και προστασία των οδηγών», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας. 

Πώς θα γίνεται η ανανέωση

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δε θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης).

Ανανέωση διπλώματος υποχρεούνται και οι οδηγοί άλλων χωρών που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top