Πήρε πίσω το επίδομα που του είχαν κατασχέσει πυρόπληκτος στο Μάτι

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε έδωσε εντολή ο επικεφαλής τη ΑΑΔΕ

Πρώτη δημοσίευση: 11:56

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από την καταγγελία πυρόπληκτου στο Μάτι ότι η τράπεζα του δέσμευσε το έκτακτο επίδομα που πήρε για τις καταστροφές που υπέστη το σπίτι του από τη φωτιά γιατί χρωστούσε τον ΕΝΦΙΑ, με εντολή του διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή η δέσμευση ήρθη και τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό του ανθρώπου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή είτε το υπουργείο που πίστωσε το επίδομα, είτε η τράπεζα, δεν χαρακτήρισαν "ακατάσχετο" το ποσό, με αποτέλεσμα η εφορία να μην μπορεί να αναγνωρίσει τι ποσό είναι αυτό που πιστώθηκε στο λογαριασμό του πυρόπληκτου. 

Παρά ταύτα, ο κ. Πιτσιλής έδωσε εντολή στις εφορίες να είναι πιο προσεκτικές στο χειρισμό ανάλογων περιπτώσεων ποσών.

Προς αποφυγήν μάλιστα ανάλογων περιπτώσεων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές εξετάζεται μεταξύ ΑΑΔΕ - Γενικής Γραμματείας υπουργείου Υποδομών, να αίρονται κεντρικά οι κατασχέσεις,  δηλαδή να στείλει η Γ.Γ. Υποδομών, λίστα με τους δικαιούχους επιδόματος για καταστροφή, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τρέχουν οι δικαιούχοι με τα δικαιολογητικά στο χέρι, προκειμένου να άρουν ενδεχόμενες κατασχέσεις λογαριασμών. 

Το πρωί της Τρίτης, κάτοικος του Ματιού κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι η εφορία του κατάσχεσε το έκτακτο επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση στους πυρόπληκτους γιατί είχε χρέη. 

Όπως είπε ο ίδιος είναι άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι στο οποίο έμενε με την μητέρα του και το οποίο έγινε στάχτη από τη φωτιά. 

Έτσι όταν πήγε να εισπράξει το έκτακτο επίδομα, διαπίστωσε με έκπληξη ότι τα περισσότερα χρήματα, αν και είχαν πιστωθεί, είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό του, αφού η τράπεζα τα δέσμευσε για τον ΕΝΦΙΑ που χρωστούσε. 

Ουσιαστικά από τα 5.000 ευρώ που ήταν συνολικά το βοήθημα, ο άνθρωπος πήρε 1.250 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα δεσμεύτηκαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top