Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει γεώτρηση εντός της υφαλοκρηπίδας της»

Θερμή η υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Φλώρινα

«Άλλο πράγμα είναι το «ατύχημα» και άλλο γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αυτό δεν είναι «ατύχημα». Αυτό θα είναι μια ενέργεια άμεση, προκλητική, η οποία δεν θα συμβεί διότι θα αποτραπεί. Τελεία και παύλα. Διότι έχουμε σχέδιο να αποτραπεί και θα αποτραπεί. Δεν πρόκειται η Ελλάδα να επιτρέψει γεώτρηση εντός της υφαλοκρηπίδας της, τελεία και παύλα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα με τις συνεχόμενες εξελίξεις στο θέμα της τουρκικής γεώτρησης, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν την προεκλογική περιοδεία τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Θερμή ήταν η υποδοχή του πρωθυπουργού στην Φλώρινα. Με μουσική και δεκάδες κινητά σηκωμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προλάβαινε να βγάζει σέλφις με τον κόσμο.

Α.Τσίπρας: «Ο ελληνικός στρατός εκπαιδεύει τους Σκοπιανούς»

Λίγο αργότερα, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για ήττα των πατριδοκάπηλων.

«Ο Ελληνικός Λαός  θα είναι στη γειτονική χώρα, όχι όμως για να πολεμήσει κάποιον αόρατο εχθρό, αλλά για να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας φίλης γειτονικής χώρας. Και ο Ελληνικός Στρατός θα είναι εκεί και τα Ελληνικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα F16, θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην πόλη της Μακεδονίας.

Α.Τσίπρας: «Θέλουν να μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν»

Στην ομιλία του, επίσης, επιτέθηκε  στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα: «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, μη γελιέστε, θα είναι «Αρμαγεδδώνας» κοινωνικός, θα είναι περικοπές στις δαπάνες, στις συντάξεις, στους μισθούς, στα επιδόματα. Θα είναι απολύσεις».

Εν τω μεταξύ,  ανακοινώθηκε και επίσημα η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ  από τους «Οικολόγους Πράσινους», με τη συμμετοχή εκπροσώπων τους  στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top