Βάλια Αθανασοπούλου:Ο Κ.Μπακογιάννης γνωρίζει καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ»

Βασιλική (Βάλια) Αθανασοπούλου

Βασιλική (Βάλια) Αθανασοπούλου – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ»

Γιατί ασχοληθήκατε με τα κοινά / Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Εργάζομαι στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας τα τελευταία 18 χρόνια και είμαι ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, μέσα από την υπηρεσιακή μου ενασχόληση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και το έργο που επιτελείται είναι άμεσα ορατό και μετρήσιμο. Η ασφάλεια, η καθαριότητα, ο φωτισμός της πόλης, η πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες είναι προβλήματα που συνθέτουν τον πολιτισμό της καθημερινότητας και αναζητούν ανθρώπους με ευαισθησίες, γνώσεις και εμπειρία να τα επιλύσουν. 

Βασιλική (Βάλλια) Αθανασοπούλου

Η Βασιλική (Βάλλια) Αθανασοπούλου 

Γιατί με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει υπηρετήσει και τους δύο βαθμούς της, ως δήμαρχος Καρπενησίου και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει έργο. Έχει αποδείξει ότι ξέρει να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει. Αυτό με ώθησε να τον ακολουθήσω και να πιστεύω ότι έχει το όραμα να βελτιώσει την εικόνα της πόλης που ζούμε. 

Τι προσδοκάτε από την συμμετοχή σας στην διεκδίκηση μιας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας;

Θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ από κοντά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορώ να προσφέρω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου. Προσδοκώ να δω την πόλη μου, την Αθήνα να αλλάζει, να γίνεται μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αντάξια της ιστορίας της. Να συμβάλλω με τις όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Αθήνα να ανακτήσει την λάμψη που της αξίζει, να γίνει μία πόλη ασφαλής, καθαρή, φωτισμένη, ανθρώπινη και προσβάσιμη από όλους.

Σε ποιο τομέα θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε τα μέγιστα στο Δήμο της Αθήνας;

Στα πλαίσια της εργασιακής μου ενασχόλησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και συγκεκριμένα ως επικεφαλής του τομέα Ισότητας, έχω ευαισθητοποιηθεί στα θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, τις ίσες ευκαιρίες για όλους και κατ’ επέκταση την κοινωνική πολιτική. Θεωρώ ότι ένας ευρωπαϊκός Δήμος οφείλει να εξασφαλίζει ίσες δυνατότητες πρόσβασης προς όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο σύνολο των δημοτών του. Είναι επιτακτική ανάγκη για παράδειγμα, να δημιουργηθούν σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των νηπίων σε κατάλληλο περιβάλλον και να παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να απολαμβάνουν τις παροχές φροντίδας και φύλαξης των παιδιών τους.

 Με τι μετακινείστε στην Αθήνα; 
 Με το Μετρό  αλλά μου αρέσει  πολύ και το περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας 

Αγαπημένη περιοχή στο κέντρο; 
Πλάκα, Ψυρρή 

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κόσμημα της πόλης αν εξαιρέσουμε την Ακρόπολη; 
Αρχαιολογικό Μουσείο,

Θέατρο ή σινεμά ; 
Θέατρο

Ασχολείστε με κάποιο σπορ (αν ναι ποιο); 
Κολύμβηση

Ποια εποχή θεωρείτε την Αθήνα πιο όμορφη ;
 Άνοιξη

Αν σας δινόταν η δυνατότητα να γκρεμίσετε ένα κτίριο για να δημιουργηθεί ένα πάρκο ποια περιοχή θα επιλέγατε να γίνει αυτό;
 
Κάτω Πατήσια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top