Ανδρέας Προμπονάς: Η Αθήνα είναι ο τόπος μου-Θέλω να τον δω να φτάσει ψηλά

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη

Ανδρέας Προμπονάς

Μια Αθήνα που πρέπει να αλλάξει και να γίνει πιο φιλική στον μόνιμο κάτοικο αλλά και στο επισκέπτη. Αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε τον  Ανδρέα Προμπονά να ασχοληθεί με τα κοινά. Μια Αθήνα που θα είναι κέντρο πολιτισμού ενώ παράλληλα θα αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα με σεβασμό στην πόλη. 

Τι σας οδήγησε  να συστρατευτείτε με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη "Αθήνα Ψηλά";

Θεωρώ ότι ο Κώστας Μπακογιάννης και ο συνδυασμός του "Αθήνα Ψηλά" είναι οι μόνοι που έχουν καταθέσει ένα  ολοκληρωμένο και κοστολογημένο-πράγμα πολύ σημαντικό στις ημέρες- πρόγραμμα για την Αθήνα. Καταπιάνεται με αυτό που είναι πραγματικά η Αθήνα, δηλαδή μια γειτονιά για τους μόνιμους κατοίκους της, αλλά και ένας πολύ σημαντικός οικονομικός, κοινωνικός και πολιτιστικός κόμβος για τους εκατομμύρια επισκέπτες και τουρίστες. Προβλέπονται δράσεις που αφορούν την ασφάλεια στο κέντρο και τις γειτονιές, τον αθλητισμό, την προσβασιμότητα, πράγματα της καθημερινότητας που ωστόσο δεν είναι αυτονόητα ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν προγράμματα που αφορούν το πολιτισμό, τις νέες τεχνολογίες, την επιχειρηματικότητα, προγράμματα που θα δώσουν στην Αθήνα την παλιά της αίγλη αλλά και την θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη.  

Γιατί οι δημότες να προτιμήσουν εσάς;

Καταρχάς θέλω να τονίσω ότι η Αθήνα για μένα,είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα  μεγάλωσα, πήγα σχολείο, ερωτεύτηκα, δούλεψα, αγωνίστηκα και αγωνίζομαι ακόμη και σήμερα.  Είναι ο τόπος μου και θέλω να τον δω να φτάσει ψηλά. 

Γι αυτούς τους λόγους θέλω να προσπαθήσω, να βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να γίνει πιο εύκολη, πιο ευχάριστη, πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα όλων μας δίνοντας λύσεις σε καταστάσεις, που δυστυχώς ενώ θα έπρεπε, δεν είναι και τόσο αυτονόητες. Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αθήνα, η γειτονιάς μας, είναι ένα παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού, τουρισμού και οικονομίας. Θα πρέπει λοιπόν, να δώσουμε στην Αθήνα, σεβόμενοι πάντα την ιστορία της, την θέση που της αρμόζει στην σύγχρονη εποχή. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά αξίζει να αγωνιστεί κανείς και είμαι απόλυτα έτοιμος να το προσπαθήσω.  

Τέλος, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω μέσα απο   την εμπειρία που εχω αποκτήσει απο τη συμμετοχή μου επι 16 χρόνια που εκλέγομαι στο Συμβούλιο της 2ης Δημοτικής Κοινότητας,στην οποία υπηρέτησα ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος. 

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για την Αθήνα;

Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο διότι ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό πρόβλημα. Για τα άτομα που κινούνται με αμαξίδιο ή τις μητέρες με καρότσια είναι η προσβασιμότητα, για τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων περιοχών οι θέσεις στάθμευσης. το πράσινο και οι χώροι άθλησης,  για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο κέντρο η ασφάλεια ή η διακίνηση ναρκωτικών ειδικά της βραδινές ώρες. ‘Ετσι δεν θα είχε νόημα να ρίξουμε το βάρος μας μόνο σε 1-2 παραβλέποντας όλα τα άλλα και στόχος μου είναι να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση στα περισσότερα εξ αυτών. ‘Αλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του Κώστα Μπακογιάννη και του συνδυασμού μας “Αθήνα Ψηλά”.

Γιατί οι επερχόμενες εκλογές είναι τόσο σημαντικές για την Αθήνα και την Ελλάδα;

‘Ολες οι εκλογές είναι σημαντικές διότι μέσα από αυτές διαλέγουμε ποιον δρόμο θέλουμε να τραβήξουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας, οι δίπλα μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε το πόσο σημαντική είναι κάθε εκλογική διαδικασία. Είμαστε, ωστόσο, σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι που θα χρειαστεί να αποφασίσουμε που θέλουμε να πάμε, αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή να παραμείνουμε στάσιμοι. Προτρέπω συνεπώς όλους, να μην υποκύπτουν σε έναν γλυκό λόγο της στιγμής που μελλοντικά θα έχει δυσάρεστες συνέπειες αλλά να φιλτράρουν όσο περισσότερο γίνεται τα όσα ακούνε. 

 

Του Γιώργου Βότσκαρη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top