Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα Renault Clio E-TECH και Captur E-TECH Plug-in

Ποια τεχνολογία χρησιμοπούν και ποια είναι η αυτονομία τους 

Renaulτ Clio E-TECH Renault Captur  E-TECH Plug-in  Ελλάδα

Η Renault παρουσίασε τις νέες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των δύο best-sellersτης – το νέο Clio E-TECH 140hp και το νέο Captur E-TECH Plug-in 160hp – στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών 2020. Οι κινητήρες Renault E-TECH hybrid και plug-in hybrid έχουν εξελιχθεί και κατοχυρωθεί σαν πατέντα της Renault Engineering. Προέρχονται από το πρωτότυπο EOLAB, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη έκθεση του Παρισιού το 2014 και ενσωματώνουν όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνογνωσίας της μάρκας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων..

Χρησιμοποιούν εξαρτήματα σχεδιασμένα από τη Συμμαχία, όπως ο νέας γενιάς βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων ο οποίος έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για την περίπτωση. Ο συγκεκριμένος κινητήρας πλαισιώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες – ο ένας είναι τύπου HSG (High-Voltage Starter Generator) – και ένα καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη. Η συνεργασία των ηλεκτροκινητήρων και του κιβωτίου ταχυτήτων εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των αλλαγών (τύπος σχεδίασης που είναι γνωστός για την καλύτερη οικονομία και προέρχεται κατευθείαν από την τεράστια εμπειρία της αγωνιστικής ομάδας της Renault F1). 


Ο E-TECH Plug-in 160hp κινητήρας και η αυξημένη ισχύoς της μπαταρίας (9,8 kWh και 400V) σημαίνει ότι νέο Captur μπορεί να διανύσει 100% ηλεκτρικά, έως και 50 χιλιόμετρα, με ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα σε μικτές συνθήκες κίνησης (WLTP) και έως 65 χιλιόμετρα σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος (WLTP πόλη).
Η ισχύς της μπαταρίας ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του υβριδικού κινητήρα: 
· Το Νέο Clio E-TECH διαθέτει μία μπαταρία ισχύος 1,2 kWh (230V) που του εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου, μείωση εκπομπών του CO2, με δυνατότητα 80% αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε αστικό περιβάλλον. 
· Το Νέο Captur E-TECH Plug-in διαθέτει μπαταρία ισχύος 9,8 kWh (400V) που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 65 χλμ. με 100% ηλεκτροκίνηση σε αστικό περιβάλλον. 
Τα δύο νέα υβριδικά μοντέλα θα αποτελέσουν και μέρος της ηλεκτρικής γκάμας που θα παρουσιάσει η Renault στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. 


Οι υβριδικές εκδόσεις Clio E-TECH  & Captur E-TECH Plug-in αναμένονται στην Ελλάδα το 2ο εξάμηνο του έτους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top