Το νέο ηλεκτρικό BMW i4 - Ποιά είναι η αυτονομία του

Με νέα μπαταρία υψηλής τάσης 

BMW i4 ηλεκτρικά μοντέλα

Η καρδιά της μάρκας BMW χτυπά στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Μαζί με τις BMW Σειρά 4 Coupé, BMW Σειρά 4 Cabrio και BMW Σειρά 4 Gran Coupé, η BMW Σειρά 3 .Τώρα, η BMW μεταφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας στην εποχή της ηλεκτρικής μετακίνησης – που ήταν και ο κύριος στόχος εξέλιξης του BMW i4. Ο ηλεκτροκινητήρας που έχει αναπτυχθεί για το BMW i4 αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 390kW/530hp, φτάνοντας στο επίπεδο ενός V8 των σημερινών μοντέλων BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η άμεση απόκριση χαρίζει στο BMW i4 εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλή απόδοση.

Η 5η γενιά του BMW eDrive περιλαμβάνει επίσης μία νέας σχεδίασης μπαταρία υψηλής τάσης με την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών. Η σχεδίαση της μπαταρίας υψηλής τάσης που αναπτύχθηκε για το BMW i4 χαρακτηρίζεται από μία επίπεδη σχεδίαση και βελτιστοποιημένη ενεργειακή πυκνότητα. Με βάρος περίπου 550 kg, έχει ενεργειακό περιεχόμενο περίπου 80 kWh που συνεπάγεται με αυτονομία περίπου 600 χλμ.Η τεχνολογία κίνησης του BMW i4 θέτει νέα πρότυπα στον τομέα πυκνότητας ισχύος, απόδοσης και αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο ηλεκτροκινητήρας, τα ηλεκτρονικά ισχύος, η μονάδα φόρτισης και η μπαταρία υψηλής τάσης έχουν δημιουργηθεί εξ αρχής. Μαζί, συνθέτουν την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, με την οποία το BMW Group έχει κάνει άλματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Από το 2020 και μετά, η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα λανσαριστεί πρώτα στο BMW iX3 και στη συνέχεια στα BMW iNEXT και BMW i4. 


Μέχρι το 2023, το BMW Group θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο πρόγραμμά του. Με μία προϊοντική γκάμα που περιλαμβάνει αποδοτικούς κινητήρες καύσης και σύγχρονα, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, το BMW Group - μία εταιρία με παγκόσμια εμβέλεια - λαμβάνει υπόψιν διαφορετικές απαιτήσεις και προτιμήσεις των πελατών σε διάφορες περιοχές του κόσμου. 

 Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top