«Χρυσό Τιμόνι 2019»: δύο νίκες για την BMW

Ποιο βραβεύτηκε ως το πιο όμορφο μοντέλο της 

BMW Βραβεία Χρυσό Τιμόνι 2019

Τα βραβεία Golden Steering Wheel πραγματοποιούνται από το 1976 και θεωρούνται από τις πιο περίοπτες διακρίσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Φέτος, συνολικά 58 νέα μοντέλα ήταν υποψήφια σε επτά κατηγορίες. Αρχικά, αναδείχτηκαν τα τρία δημοφιλέστερα μοντέλα σε κάθε κατηγορία μέσω ψηφοφορίας αναγνωστών. 

Στη συνέχεια, το λόγο είχε μία έγκριτη επιτροπή την οποία αποτελούσαν 15 αναγνωρισμένοι κριτές, μεταξύ των οποίων οι θρυλικοί οδηγοί αγώνων Walter Röhrl και Hans-Joachim Stuck. Τα μοντέλα που έφτασαν στον τελικό δοκιμάστηκαν διεξοδικά από τους ειδικούς στις εγκαταστάσεις δοκιμών του Lausitzring, κοντά στη Δρέσδη. Οι αναγνώστες του Auto Bild and Bild am Sonntag κλήθηκαν επίσης να επιλέξουν το πιο όμορφο νέο αυτοκίνητο της χρονιάς από 58 υποψηφιότητες.


Η νέα BMW Σειρά 1 απέσπασε το περίοπτο βραβείο στην κατηγορία Compact Cars, Οι νικητές των βραβείων «Χρυσό Τιμόνι» (Golden Steering Wheel), κατά παράδοση, αποφασίζονται με βάση την ψηφοφορία των αναγνωστών και την άποψη των ειδικών. Το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild και η κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag ακολούθησαν και φέτος αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή προκειμένου να επιλέξουν τα καλύτερα μοντέλα από τις νέες αφίξεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η BMW απέσπασε δύο από τα πολυπόθητα βραβεία, με τη νέα BMW Σειρά 1 να κατακτά το Golden Steering Wheel 2019 στην κατηγορία Compact Cars και τη νέα BMW Σειρά 8 να στέφεται το πιο όμορφο αυτοκίνητο της χρονιάς Η απονομή έγινε κατά τη διάρκεια εορταστικού γκαλά στο Βερολίνο, όπου ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, παρέλαβε τις δύο «χρυσές» διακρίσεις για τις BMW Σειρά 1 και Σειρά 8.  

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top