Ποιo εργοστάσιο ελαστικών είναι...έξυπνο

Τα ελαστικά Παράγονται με μηδέν ελαττώματα και εξοικονομούν ενέργεια 

Lassa Ελαστικά Εργοστάσιο Θεοχαράκης

Tο “έξυπνο” εργοστάσιο της Lassa Tyres, που αποτελεί μια από κοινού επένδυση της Sabancı Holding και της Bridgestone Corporation ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, παράγονται ελαστικά που διατίθενται σε  56 χώρες της Υφηλίου,  από τη Χιλή έως τη Νότια Κορέα και από τη Σουηδία έως στη Μαλαισία. Η δεύτερη μονάδα παραγωγής της Lassa Tyres, αποτελεί πρότυπο εφαρμογής του Industry 4.0 και θα παράγει 4,2 εκατομμύρια ελαστικά, σε πλήρη παραγωγική ικανότητα. 

 Τα ελαστικά που παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο,  σχεδόν ποτέ δεν αγγίζουν το έδαφος, χάρη στο  πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μεταφοράς. Η διπλή ψηφιακή ρύθμιση σε περιβάλλον κυβερνοχώρου,  επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν  τα ελαστικά εξ αποστάσεως και να παρεμβαίνουν σε τυχόν προβλήματα, το πολύ εντός 2 λεπτών. 

 Τα ελαστικά παράγονται με μηδέν ελαττώματα, γεγονός  που  προσθέτει  και περιβαλλοντική αξία, καθώς  καταναλώνεται 30% λιγότερη ενέργεια.  Πιθανή δυσλειτουργία του εξοπλισμού, μπορεί να προβλεφθεί χάρη  στο  “προνοητικό”  σύστημα συντήρησης. Τα έξυπνα οχήματα του εργοστασίου αναγνωρίζουν το προσωπικό και κατά συνέπεια ρυθμίζουν τις ταχύτητές τους και βελτιστοποιούν τη διαδρομή τους. Οι πρώτες ύλες μεταφέρονται με σύστημα κλειστού κυκλώματος και οι ηλιακοί συλλέκτες, που είναι εγκατεστημένοι στο διοικητικό κτήριο,  βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, το νερό από τις  βροχοπτώσεις και από τα υγρά απόβλητα διοχετεύεται  πίσω στο σύστημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 45% των πωλήσεων για τα ελαστικά Lassa, κατά το 2018, πραγματοποιήθηκε επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Μάλιστα, τα ελαστικά Lassa, παρουσίασαν καλύτερες,  από τον μέσο όρο, επιδόσεις, στις αγορές όπου έχουν παρουσία.  Ειδικότερα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ όλες οι αγορές (στις οποίες η Lassa δραστηριοποιείται) είχαν μια μείωση πωλήσεων κατά 2%, τα ελαστικά της Lassa κατέγραψαν αύξηση στις πωλήσεις τους κατά 5%. 

Τα ελαστικά Lassa, εκρποσωπούνται στην Ελλάδα με την εγγύηση της Θεοχαράκης Α.Ε. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top