Ποια ελαστικά της Pirelli προτιμήθηκαν στο Μεξικανικό GRAND PRIX 

 Σε μια πίστα που είχε λίγο από...όλα 

Pirelli  Μεξικανικό GRAND PRIX 

Το Μεξικό είναι μια σχετικά νέα πίστα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και περιέχει λίγο απ’ όλα. Επελέγησαν ελαστικά από το μέσο της γκάμας Pirelli και για τους δυο, διαδοχικούς αγώνες επί Αμερικανικού εδάφους.

Φέτος προηγείται το Μεξικό και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια βδομάδα μετά. Οπότε στο Αυτοκινητοδρόμιο Hermanos Rodriguez – που πήρε το όνομά του από τους δυο πιο γνωστούς ντόπιους οδηγούς αγώνων – θα δούμε τη γόμα C2 ως σκληρή/άσπρη, τη γόμα C3 ως μέση/κίτρινη και τη γόμα C4 ως μαλακή/κόκκινη. Πέρυσι ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton εξασφάλισε τη διατήρηση του τίτλου, στο Μεξικάνικο Grand Prix: Φέτος έχει ακόμη μια ευκαιρία να σφραγίσει τον τίτλο στην πόλη του Μεξικου. 

Χαρακτηριστικά πίστας


⦁    Η επιλογή γομών για το Μεξικό είναι ένα επίπεδο πιο σκληρή από το 2018 μια τάση που έχουμε δει σε κάποιους αγώνες φέτος, όπως ο προηγούμενος στην Ιαπωνία. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ομάδες στοχεύουν σε μια αλλαγή, οπότε μια πιο σκληρή επιλογή επιτρέπει στους οδηγούς να πιέζουν σκληρά από την αρχή ως το τέλος κάθε τμήματος αγώνα αντί να επαφίενται στον έλεγχο του ρυθμού. 
⦁    Τούτων δοθέντων η στρατηγική δυο αλλαγών έδωσε πέρυσι τη νίκη στο Μax Verstappen και στη Red Bull (ο αγώνας επηρεάστηκε από εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας). Είχαμε δει όμως πληθώρα διαφορετικών τακτικών. Οι μισοί από τους 10 πρώτους οδηγούς στην τελική κατάταξη έκαναν μια αλλαγή. Υπήρξαν έξι διαφορετικές στρατηγικές στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas τερμάτισε 5ος με στρατηγική 3 αλλαγών. 
⦁    Η πίστα του Μεξικό είναι πολυσύνθετη καθώς διαθέτει ευρεία ποικιλία ταχυτήτων και στροφών.  Υπάρχουν δυο ευθείες υψηλών ταχυτήτων, ένα τμήμα σταδίου με πολλές στροφές (κυριολεκτικά καθώς πρόκειται για παλιό γήπεδο μπέιζμπολ) εκεί κάποτε βρίσκονταν η θρυλική στροφή Peraltada. 
⦁    Πέρυσι με την πιο μαλακή επιλογή γομών είχαμε παρατηρήσει κάποια παραμόρφωση λόγω τοπικής υπερθέρμανσης. Ελπίζουμε φέτος αυτό να μειωθεί χάρη στην πιο σκληρή επιλογή γομών. Αυτή η παραμόρφωση εν μέρει οφείλονταν στο μεγάλο υψόμετρο, καθώς ο αραιός αέρας, έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο αεροδυναμικό φορτίο, οπότε τα μονοθέσια γλιστρούν περισσότερο. 
⦁    Παραταύτα, έσπασαν τα ρεκόρ γύρου αγώνα και πίστας στο περσινό GP του Μεξικό. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top