Αυτό το Hyundai είναι μόνο για 600 τυχερούς  

Τα σημεία που κάνουν την διαφορά

Hyundai i30 N Project C:

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019, η Hyundai Motor παρουσίασε τη limited edition i30 N Project C, μια ελαφρύτερη, χαμηλότερη και πιο επιθετική έκδοση του καταξιωμένου i30 N. Το Project C του πρώτου μοντέλου υψηλών επιδόσεων της μάρκας ενισχύει την εμπειρία του i30 N με την «ελαφρότητα» του και τον ακόμα πιο ευαίσθητο χειρισμό - για περισσότερη ευχαρίστηση των πιο απαιτητικών οδηγών. Είναι 50 κιλά ελαφρύτερο, 6 χιλ. χαμηλότερο, πιο κοντά στο δρόμο και διαθέτει δυναμικό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, που ενθουσιάζει. 

Το Hyundai 45 EV Concept με κάμερες αντί για καθρέφτες


Οι μοναδικές προδιαγραφές του i30 N Project C περιλαμβάνουν αρκετά επιμέρους τμήματα ενισχυμένα με ανθρακονήματα (CFRP). Το εμπρός splitter, ο διαχύτης αέρα στο πίσω μέρος, το καπό και το μαρσπιέ με την σήμανση Ν είναι όλα κατασκευασμένα από CFRP, καθιστώντας το μοντέλο όχι μόνο πιο ελαφρύ αλλά και πιο σφιχτό στην άσφαλτο ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ, οι αεροδυναμικές πινελιές που διαθέτη ψηλά και χαμηλά το Project C συμβάλλουν επίσης σε μια σαφέστερα πιο γρήγορη, αλλά σταθερή οδήγηση.  Γιατί ειδικά το γράμμα «C»; Αρχικά συμβολίζει την “Area C” υψηλών επιδόσεων στην πίστα του Namyang R & D της Hyundai, όπου αποτελεί τη γενέτειρα του Ν. Στη συνέχεια, το Project C διαθέτει επιμέρους τμήματα ενισχυμένα με ανθρακονήματα (Carbon fibre - CFRP) που αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της Hyundai και τέλος μειωμένο κέντρο βάρους (Center of gravity), ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν ότι εστιάζουμε στην απόδοση χωρίς να θυσιάζουμε τη δυναμική. Αυτά τα τρία Cs συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτό το συγκλονιστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. 


Με το i30 N Project C, η Hyundai δεν έκανε συμβιβασμούς προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις ήδη υψηλές επιδόσεις του i30 N. Οι 19 ιντσών σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της OZ συμμετέχουν σημαντικά στη μείωση του βάρους, όντας 22 κιλά ελαφρύτερες. 
Χρησιμοποιώντας CFRP το καπό είναι ελαφρύτερο κατά 7,2 κιλά και τα δύο πλαϊνά σπόϊλερ κατά 499 γραμμάρια το καθένα, το εμπρός splitter είναι πιο βαρύ κατά 240 γραμμάρια, ο νέος σχεδίασης πίσω διαχύτης είναι ελαφρύτερος κατά 386 γραμμάρια και τα καθίσματα της Sabelt® με CFRP είναι ελαφρύτερα 7,5 κιλά το καθένα. Τα καθίσματα Sabelt προσφέρουν επίσης στον οδηγό και τον συνοδηγό άριστη πλευρική στήριξη και στήριξη των ώμων σε μια βελτιωμένη θέση με γνώμονα τις οδηγικές επιδόσεις. 

Η ισχύς παραμένει 275 PS και η ροπή υπερβαίνει τα 378 Nm όπως και το i30 N υψηλών επιδόσεων, ενώ το μειωμένο βάρος ενίσχυσε την αμεσότητα του i30 N Project C. Το νέο μοντέλο θα διαθέσει αυστηρά 600 οχήματα και η διάθεσή τους θα ξεκινήσει σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο έτος. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top