Το Hyundai 45 EV Concept με κάμερες αντί για καθρέφτες 

Η αυτόνομη οδήγηση σε πρώτο πλάνο

Hyundai 45 EV Concept

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε το 45 concept car, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης  Το  “45” αποτίει φόρο τιμής στο 45χρονο εμβληματικό, για τη μάρκα, Pony Coupe Concept του 1974. To πρωτότυπο “45” διαθέτει αμάξωμα τύπου monocoque, αεροδυναμική σχεδίαση και κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920. Επιπροσθέτως, η ονομασία του μοντέλου οφείλεται και στις γωνίες 45 μοιρών που κοσμούν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του μοντέλου, οι οποίες παραπέμπουν σε σχήμα διαμαντιού  και ενσωματώνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας «Sensuous Sportiness» της Hyundai.  


Στο κάτω μέρος της πόρτας, ένα σύνολο LED εμφανίζει την ικανότητα των μπαταριών σε μεγάλες αποστάσεις και μέσα από τα ενεργά φώτα LED οι χρήστες μπορούν να πληροφορηθούν πόση ηλεκτρική ενέργεια έχουν στη διάθεσή τους ακόμα και πριν φτάσουν στο αυτοκίνητο. Αυτά τα αξιόπιστα στοιχεία έχουν σχεδιαστεί ακόμη και για έναν χρήστη που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό όχημα για πρώτη φορά. 
 Το “45” concept car διαθέτει Camera Monitoring System (CMS) το οποίο αφήνει χώρο για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, καθώς και άλλες επικείμενες τεχνολογίες υπογραμμίζοντας το μελλοντικό όραμα της Hyundai. Οι παραδοσιακοί πλευρικοί καθρέπτες έχουν επίσης αντικατασταθεί από κάμερες. 


 Οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου “45” τοποθετούνται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού. Το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου όπου αποθηκεύονται οι μπαταρίες ονομάζεται 'skateboard' καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός χώρου που δίνει την αίσθηση σαλονιού με νέα έπιπλα. Επίσης, τα καθίσματα στρέφονται προς τους επιβάτες καθώς ανοίγουν την πόρτα. 
 Η βιωσιμότητα ήταν πάντα στο επίκεντρο της έμπνευσης του Hyundai. Το 45 Concept car ανακυκλώνει τα απόβλητα και δημιουργεί για άλλη μια φορά αξία, δίνοντας συναισθηματική αξία ακόμη και σε απόβλητα που πετιούνται. Με τη σκέψη στο μέλλον, η ιστορία σχεδίασης της Hyundai αρχίζει εδώ. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top