Ποιο ελαστικό αναδείχθηκε το καλύτερο σε συγκριτικό τεστ περιοδικού

Σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα

Pirelli P Zero test περιοδικό Evo

Το P Zero της Pirelli βρέθηκε στη δοκιμή του περιοδικού Evo αντιμέτωπο με επτά αναγνωρισμένα προϊόντα του ανταγωνισμού και ξεχώρισε ως γενικός νικητής και με διαφορά.

Η Pirelli στην F1: Η σημασία της γόμας του ελαστικού σε κάθε αγώνα

Οι δοκιμές ήταν σχεδιασμένες για την αξιολόγηση βασικών χαρακτηριστικών, όπως συμπεριφορά, επιτάχυνση και φρενάρισμα σε ποικίλες, διαφορετικές συνθήκες, στο στεγνό και στο βρεγμένο οδόστρωμα. Περιλάμβαναν αφενός αντικειμενικές μετρήσεις -με μετρήσεις των επιδόσεων των ελαστικών σε ελεγχόμενο περιβάλλον- και αφετέρου υποκειμενικές αξιολογήσεις, όπου μία ομάδα έμπειρων οδηγών δοκιμών του Evo αξιολόγησε τα ελαστικά με κριτήριο την πληροφόρηση (feedback) και την αίσθηση από την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτοκινήτου και δρόμου.

«Αποσπώντας την πρώτη θέση σε έξι κατηγορίες, το Pirelli ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο βρεγμένο, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και σε υποκειμενικό επίπεδο» έγραψε το Evo.

Η δοκιμή ελαστικών του Evo πραγματοποιήθηκε με το τελευταίο P Zero σε διάσταση 18”, μία από τις πιο δημοφιλείς διαστάσεις στην γκάμα ελαστικών επιδόσεων της Pirelli, που θα είναι και η διάμετρος που θα υιοθετεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA με την Pirelli από το 2021 και μετά. Οι διαστάσεις του Pirelli P Zero ξεκινούν από 18” και φτάνουν μέχρι 22” και εφοδιάζουν μερικά από τα πιο ελκυστικά υπεραυτοκίνητα και hypercars σε όλο τον κόσμο.  

Το περιδοικό Evo, με σλόγκαν «ο ενθουσιασμός της οδήγησης», ιδρύθηκε το 1998 και κυκλοφορεί σε αρκετές διεθνείς εκδόσεις, απευθυνόμενο στους ενθουσιώδεις οπαδούς των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων σε όλο τον κόσμο. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top