Η Pirelli στην F1: Η σημασία της γόμας του ελαστικού σε κάθε αγώνα

Πώς απέδωσε κάθε γόμα στο Βρετανικό Grand Prix

Αγωνιστικό της Formula 1

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κέρδισε το συναρπαστικό σε εξέλιξη, Βρετανικό Grand Prix για 6η φορά στην καριέρα του.

Η στρατηγική μιας αλλαγής που ακολούθησε, από μέση σε σκληρή γόμα, δεν ήταν αναμενόμενη, επηρεάστηκε από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας λίγο πριν το μέσο του αγώνα.

Ήταν ο μόνος από τους τρεις οδηγούς στο βάθρο που έκανε μια αλλαγή, κέρδισε δε, με διαφορά μεγαλύτερη των 20 δευτερολέπτων.

Ο Lewis Hamilton στο Βρετανικο Grand Prix

O Lewis Hamilton πανηγυρίζει τη νίκη του στο Βρετανικό Grand Prix

Ταυτόχρονα συνέθλιψε το προηγούμενο ρεκόρ γύρου, στο τέλος ενός αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου, όλες οι γόμες P Zero απέδωσαν εξαιρετικά καλά. 

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

•    Υπήρξε μια ευρεία ποικιλία στρατηγικών κατά τη διάρκεια του αγώνα των 52 γύρων. Είδαμε 4 διαφορετικές στρατηγικές στους πέντε πρώτους οδηγούς στον τερματισμό. 

•    Απ' όσους βρίσκονταν στην πρώτη 10αδα στην εκκίνηση, μόνο οι Mercedes, Red Bull ξεκίνησαν με τη μέση γόμα. Οι Mercedes έκαναν το 1-2 και οι Red Bull τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση. 

•    Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc ήταν ο οδηγός που τερμάτισε πιο ψηλά απ' όσους εκκίνησαν με την κόκκινη μαλακή γόμα. Εκκίνησε και τερμάτισε 3ος. 

•    Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας έγινε σ' ένα κομβικό σημείο και όλοι οι πρωτοπόροι την αξιοποίησαν για να πραγματοποιήσουν pit stop ( με εξαίρεση τον οδηγό της Mercedes, Valtteri Bottas). 

•    Oι συνθήκες χωρίς υγρασία, ζέστη και καθόλου βροχή σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες μέρες στο Silverstone. 

ΠΩΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΚΑΘΕ ΓΟΜΑ

•    ΣΚΛΗΡΗ C1: Είναι απίστευτο ότι μ' ένα σετ επιβαρυμένο για 32 γύρους, από την πιο σκληρή γόμα στη γκάμα P Zero του 2019, επετεύχθη ο ταχύτερος γύρος όλων των εποχών στο Silverstone. Η επίδοση ήταν κατά 3.3sec καλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ. 

•    MEΣΗ C2: Εκκινώντας μ' αυτό το λάστιχο ο νικητής και άλλοι πέντε οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον απαιτητικό αγώνα μόνο με μια αλλαγή. Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstapeen εκκίνησε με τη μέση γόμα αλλά έκανε δυο αλλαγές για να τερματίσει τελικά 5ος. Ο Bottas επίσης εκκίνησε με τη μέση γόμα και έκανε δυο αλλαγές.   

•    ΜΑΛΑΚΗ C3: Ο Bottas και οι οδηγοί της Racing Point ήταν οι μόνοι που τερμάτισαν στον αγώνα μ' αυτή τη γόμα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην αρχή. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top