Τι περιλαμβάνει η συμφωνία BMW και Mercedes για  την αυτόνομη οδήγηση 

Που θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες 1200 ειδικών  

BMW Mercedes Αυτόνομη Οδήγηση 

Το BMW Group και η Daimler AG ξεκίνησαν επίσημα τη συνεργασία τους στην αυτοματοποιημένη οδήγηση υπογράφοντας  μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, η οποία εστιάζει στην κοινή εξέλιξη νέων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, αυτοματοποιημένης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο και αυτοματοποιημένης στάθμευσης (έως SAE Επίπεδο 4). 

Κύριος στόχος της συνεργασίας είναι το ταχύ λανσάρισμα της τεχνολογίας που αναμένεται να έχει εξέχουσα θέση σε συστήματα επιβατικών αυτοκινήτων για ιδιώτες πελάτες από το 2024. Οι δύο εταιρίες θα εφαρμόζουν ανεξάρτητα τις τεχνολογίες στα αντίστοιχα μοντέλα τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, περισσότεροι από 1.200 ειδικοί θα ενώσουν τις τεχνογνωσίες τους, εργαζόμενοι συχνά σε ανάμικτες ομάδες. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μιας κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής για συστήματα υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, στη δημιουργία ενός κοινού κέντρου δεδομένων για την αποθήκευση, διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων και στην ανάπτυξη λειτουργιών και λογισμικού.

Μαζί με τις Aptiv, Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, HERE, Infineon, Intel και Volkswagen, το BMW Group και η Daimler δημοσίευσαν μία λευκή βίβλο με τίτλο Safety First for Automated 2 Driving. Πέραν του ότι αναφέρεται σε όλες τις σχετικές μεθόδους ασφάλειας για την αυτόνομη οδήγηση 3/4 SAE, η βίβλος λανσάρει επίσης ένα σύστημα ανιχνευσιμότητας, το οποίο καλύπτει από τον πρωταρχικό στόχο – δηλαδή να είναι ασφαλέστερη από το μέσο οδηγό – μέχρι τους ατομικούς στόχους ασφάλειας των διαφόρων εξαρτημάτων. Η βίβλος δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου 2019.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top