Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW θα είναι… μελωδικά

Ο ήχος του BMW Vision M NEXT αποτελεί προϊόν σύνθεσης σε στούντιο

"BMW IconicSounds Electric" Hans Zimmer Renzo Vitale

 Ο Hans Zimmer είναι ένας διεθνούς φήμης συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής. Έχει επενδύσει μουσικά αμέτρητες Χολιγουντιανές ταινίες και έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις. Η αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων συχνά θεωρείται μείζων πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Από τότε, η ηχητική προειδοποίηση πεζών έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές απαιτήσεις και έχει αρχίσει να περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων BMW (οι απαιτήσεις για ηχητική προειδοποίηση πεζών καθώς και τις ώρες λειτουργίας διαφέρουν από χώρα σε χώρα).

Συνεργασία Daimler, BMW, Ford και Volvo με φόντο την ασφάλεια

Στόχος εξέλιξης ήταν να επιτελείται η σημαντική λειτουργία προειδοποίησης, χωρίς να ενοχλούνται οι πεζοί. Ταυτόχρονα, οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης μέσα στο όχημα. Ωστόσο, καθώς η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξάνεται, προκύπτει ένα συναισθηματικό κενό στην εμπειρία του οδηγού. Το "BMW IconicSounds Electric" είναι μία πρόταση οραματικού ήχου για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW.

Τώρα, ο Hans Zimmer, μαζί με τον Renzo Vitale, μηχανικό ακουστικής και σχεδιαστή ήχου του BMW Group, δημιουργούν τον ήχο για το BMW Vision M NEXT. Ο Hans Zimmer και ο Renzo Vitale συνέθεσαν τους ήχους του συστήματος κίνησης και των προειδοποιητικών σημάτων του BMW Vision M NEXT στα στούντιο του Zimmer στο Λονδίνο και το Los Angeles. Vitale. Στο τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος, ο οδηγός ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τον ήχο ενός κινητήρα καύσης, βιώνει την επαναστατική αλλαγή του συστήματος κίνησης. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό, ίσως οδηγήσει σε μία αποξένωση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Ο ήχος του Vision M NEXT στοχεύει στην επίτευξη αρμονίας μεταξύ οδηγού και ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το Vision M NEXT γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 25 Ιουνίου 2019 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top