Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 3 Touring

Εκδόσεις και κινητήρες 

Νέα BMW Σειρά 3 Touring εκδόσεις

Πριν από 32 χρόνια, η BMW Σειρά 3 Touring χάραξε το δρόμο για ένα νέο είδος αυτοκινήτου. Τώρα, διανύοντας την έκτη γενιά της, γίνεται σημείο αναφοράς στην πολυτελή μεσαία κατηγορία για τις σπορ ικανότητες και την προηγμένη πολυχρηστικότητα της. Οι εξωτερικές διαστάσεις της έχουν αυξηθεί συγκριτικά με την προκάτοχό της κατά 76 mm ως προς το μήκος (4.709 mm), 16 mm ως προς το πλάτος (1.827 mm) και 8 mm ως προς το ύψος (1.470 mm, συμπερ. του πτερυγίου της οροφής). Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 41 mm στα 2.851 mm, ενώ τα φαρδιά μετατρόχια υποστηρίζουν μια ευέλικτη και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδική συμπεριφορά.

Ο χώρος αποσκευών της νέας BMW Σειράς 3 Touring μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό 500 L – πέντε λίτρα παραπάνω από την προκάτοχό της – όταν όλα τα καθίσματα είναι κατειλημμένα, και η ωφέλιμη, αρχική χωρητικότητα αυξάνεται κατά 32 L. Η χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί έως 1.510 L το μέγιστο, με την αναδίπλωση των διαιρούμενων τμημάτων 40 : 20 : 40 της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Τα στοιχεία της πλάτης απασφαλίζουν επίσης από το χώρο αποσκευών μέσω ενός μπουτόν, προαιρετικά. Η αντίστοιχη ομάδα διακοπτών βρίσκεται σε ένα νέο πάνελ ελέγχου, στη δεξιά πλευρά του χώρου αποσκευών.

Τρεις βενζινοκινητήρες και τρία σύνολα diesel θα διατίθενται με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Touring ή μερικές εβδομάδες αργότερα. Η BMW M340i xDrive Touring αποδίδει  374 hp . Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες με 184 hp στην BMW 320i Touring  και 258 hp στην BMW 330i  έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel με 265 hp στην BMW 330d xDrive Touring και δύο τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα diesel  με 150 hp στην BMW 318d Touring .


Οι τετρακύλινδροι diesel των BMW 318d Touring και BMW 320d Touring συνδυάζονται στάνταρ με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ή με ένα οκτατάχυτο Steptronic προαιρετικά (στάνταρ σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις). Ευφυές σύστημα τετρακίνησης – που βελτιστοποιεί την κατανομή ισχύος – προσφέρεται στάνταρ στα περισσότερα ισχυρά βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα και προαιρετικά για την BMW 330i xDrive Touring και BMW 320d xDrive Touring (. Όλες οι εκδόσεις πληρούν τις το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Το 2020, μία BMW Σειρά 3 Touring με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα προστεθεί στη γκάμα για πρώτη φορά.


Η νέα BMW Σειρά 3 Touring θα αποκαλυφθεί στο κοινό για πρώτη φορά στις 25 – 27 Ιουνίου 2019 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης BMW Group #NEXTGen στο BMW Welt στο Μόναχο. Θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο για πελάτες από Ευρώπη, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στην αγορά, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Βαγγέλης  Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top