To εσωτερικό του νέου Peugeot 508 θυμίζει… διαστημόπλοιο 

Κωδικός i-Cockpit

PEUGEOT 508  i-Cockpit

Mπαίνοντας κανείς στο νέο PEUGEOT 508 είναι σαν να μπαίνει σε έναν καινούριο κόσμο, προσανατολισμένο στην ποιότητα και την πρωτοτυπία. Το βλέμμα πέφτει αμέσως στον εντυπωσιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στη νέα έκδοση του μοναδικού PEUGEOT i-Cockpit και θυμίζει σε πολλά σημεία ...διαστημόπλοιο Τα βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit είναι :το τιμόνι μικρών διαστάσεων,η κεντρική οθόνη αφής και το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’ Με πληθώρα δυνατοτήτων διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), το Head-up Display βρίσκεται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο  του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να απομακρυνθεί το βλέμμα από το δρόμο, ενώ στις λειτουργίες του συμπεριλαμβάνεται και το νέο σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision.


Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Head-up Display. Διατίθεται σε μέγεθος 8’’ SD για το επίπεδο εξοπλισμού Active και 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) για τα επίπεδα εξοπλισμού Allure, GT Line και GT. Συνοδεύεται από 7 διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες άνεσης, όπως το ηχοσύστημα, ο κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης, οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο, οι εφαρμογές του κινητού και το i-Cockpit® Amplify.


Στη βάση της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει ο μοχλός του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και ελέγχει τη λειτουργία του κιβωτίου με ένα άγγιγμα. Ο σχεδιασμός του μοχλού υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο το μοντέρνο στυλ του αυτοκινήτου και, με τα ειδικά “paddles” στο τιμόνι,  συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης. 

Το νέο PEUGEOT 508 διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GT Line και GT τη λειτουργία i-Cockpit® Amplify. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα 2 επιλογών προσωπικής διαμόρφωσης του εσωτερικού περιβάλλοντος (“BOOST” και “RELAX”), που διεγείρουν τις αισθήσεις:
•    την όραση, με ρύθμιση της έντασης του εσωτερικού φωτισμού και του χρώματος της οθόνης 
•    Την ακοή, μέσω των ρυθμίσεων του ήχου 
•    Την αφή, μέσω των ρυθμίσεων της λειτουργίας μασάζ πολλαπλών σημείων των καθισμάτων 
Η λειτουργία  i-Cockpit  Amplify δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, επιλέγοντας από τα προγράμματα οδήγησης ECO/Sport/Comfort/Normal και ρυθμίζοντας την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ενεργητική ανάρτηση Active Suspension Control. Το νέο Peugeot 508 κοσμεί ήδη τις εκθέσεις του επίσημου δικτύου διανομέων της Peugeot σε πλήθος εκδόσεων πετρελαίου και βενζίνης, με τιμή εκκίνησης τις 29.900 ευρώ..

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top