Που μπορείτε να δείτε κλασσικά αυτοκίνητα της Ford

Πρωταγωνιστούν Mustang και Capri 

Κλασσικά αυτοκίνητα της Ford

Μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στις χρυσές σελίδες της αυτοκίνησης, θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά όσοι επισκεφθούν το «The Mall Athens» έως και τις 7 Απριλίου.Συνολικά 14 εμβληματικά αυτοκίνητα του παρελθόντος θα βρίσκονται στους ορόφους του μεγαλύτερου και πιο πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου της Αθήνας, με στόχο να «ταξιδέψουν» τον επισκέπτη στην ιστορία του μαγικού κόσμου των τεσσάρων τροχών. Πρόκειται για σπάνια «κοσμήματα» μιας άλλης, νοσταλγικής εποχής, vintage τετράτροχα-θρύλους με μοναδικές τεχνικές περγαμηνές και απαράμιλλα στοιχεία σχεδιασμού, τα οποία κατάφεραν να καταθέσουν το δικό τους στίγμα, ώστε σήμερα δικαίως να θεωρούνται από ειδικούς και μη ως «έργα τέχνης φτιαγμένα από μέταλλο».


Η Ford Motor Ελλάς, τιμώντας την πλούσια αυτοκινητιστική παράδοση της μάρκας Ford, υποστηρίζει την έκθεση «Classic Cars» εκθέτοντας δύο εμβληματικά, σπορ μοντέλα της με μεγάλη ιστορία όπως είναι η Ford Mustang 5.0L Fastback «Eleanor» (1965)Το συγκεκριμένο έκθεμα εισήχθη στην Ελλάδα το 1968 και πουλήθηκε στον Βασίλη Χατζηευθυμίου το 2005, ο οποίος παραμένει ιδιοκτήτης του μέχρι και σήμερα. 
Στην έκθεση θα δείτε και το Ford Capri 1.5L V4 XL Auto (1971).Πριν από 50 χρόνια, η Ford βλέποντας την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η Mustang στην Αμερική, θέλησε να παρουσιάσει ένα αντάξιο μοντέλο προσαρμοσμένο στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Ford Capri λανσαρίστηκε στην Ελλάδα από την ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Ι.Ε. σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας (1919). Την παρουσίαση του αυτοκινήτου στους Έλληνες δημοσιογράφους έκανε ο τότε Διευθυντής Πωλήσεων, Βαχάν Χεκιμιάν, με το γνωστό μοντέλο της εποχής εκείνης, Κρίστι. To σλόγκαν της παρουσίασης ήταν: FORD CAPRI – ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ! Το συγκεκριμένο έκθεμα ανήκει στον Γιάννη Χεκιμιάν, γιο του Βαχάν Χεκιμιάν, είναι απολύτως αυθεντικό, έχει ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας 26/09/1972 και έκτοτε διατηρείται σε άριστη κατάσταση.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top