Nissan : Στόχος η αυτόνομη οδήγηση και οι μηδενικές ανθρώπινες απώλειες

Στο επίκεντρο πάντα ο άνθρωπος

Nissan Futures

Το Nissan Futures στο Χονγκ Κονγκ παρουσίασε τρεις τάσεις κινητικότητας για την περιοχή της Ασίας και της Ωκεανίας: τα αυτοκίνητα ως ενεργειακά στοιχεία, ο ανθρώπινος ρόλος στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και η σημασία της ασφάλειας στις καινοτομίες κινητικότητας. Η έβδομη έκδοση της παγκόσμιας εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Στο πλαίσιο του θέματος "Μετατρέψτε τον τρόπο που ζούμε και οδηγούμε", συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι από 13 χώρες για να συζητήσουν πώς εξελίσσονται τα οχήματα, οι πόλεις και οι υποδομές κινητικότητας.


Οι συμμετέχοντες συζήτησαν εάν η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) θα μπορούσε να έγκειται στον επαναπροσδιορισμό της χρήσης από ένα απλό μεταφορικό μέσο,  σε ένα ενεργειακό κόμβο παροχής και επιστροφής της ενέργειας, σε κατοικίες και στο δίκτυο αντίστοιχα.  Οι άνθρωποι πρέπει ακόμα να βρίσκονται στο επίκεντρο  του αυτοκινήτου και των μελλοντικών τεχνολογικών αλληλεπιδράσεων. Οι συζητήσεις για τα αυτόνομα οχήματα, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να κατέχουν το “κλειδί” για τη μετατροπή της κινητικότητας και των πόλεων μας. Στο πάνελ των συζητήσεων για το  "Μέλλον της κινητικότητας", παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο η επίτευξη μηδενικών ατυχημάτων και η προαγωγή της ασφάλειας, θα πρέπει να αποτελέσουν τον κύριο κινητήριο μοχλό της τεχνολογικής καινοτομίας.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top