Την τιμωρία της Τουρκίας ζητά από την UEFA η Γαλλία

Πολιτική κόντρα ανάμεσα στις δύο χώρες για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται αντιπαράθεσή μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς Τούρκων οπαδών και ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρηση των δυο χωρών.

Οι Γάλλοι, μάλιστα, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία της εθνικής Τουρκίας. Η «παράσταση», ωστόσο, των Τούρκων στο «Σταντ Ντε Φρανς» αφύπνισε την UEFA, που διέταξε έρευνα.

Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανάρτηση της Γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου: «Οι Τούρκοι παίκτες αμαύρωσαν τις προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού με αυτόν τον στρατιωτικό χαιρετισμό, που είναι αντίθετος με τα ιδεώδη του αθλητισμού. Απαιτώ από την UEFA μια παραδειγματική τιμωρία».

«Θα ήθελα να τονίσω πώς ούτε η αθλητική κοινότητα ούτε η κοινή γνώμη θα πιστέψει αυτές τις προσπάθειες για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους στο γήπεδο, παίζοντας τέτοιου είδους παιχνίδια», απάντησε ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Κασάπογλου.

Στα ελληνικά γήπεδα, πάντως, οι αντιδράσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας καλά κρατούν.

«Εναντίον του Τουρκικού φασισμού»  έγραφε το πανό που ύψωσαν Έλληνες θεατές στο Ρέθυμνο, στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Τουρκία για το Socca World Cup.

Ανάλογο μήνυμα εστάλη κι από τους φίλους του ΠΑΟΚ στον αγώνα μπάσκετ με την Μπεσίκτας. «Αν δε θέλετε πρόσφυγες, σταματήστε να δημιουργείτε πρόσφυγες. Αλληλεγγύη στους Κούρδους μαχητές», έγραφε το μήνυμα.

Η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο της UEFA.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top