Προκλητικοί οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές-Πανηγύρισαν χαιρετώντας στρατιωτικά

O Eρντογάν μετατρέπει τον αθλητισμό σε μέσο προπαγάνδας

Την ώρα που ο τουρκικός στρατός θερίζει αμάχους στη Συρία, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Τουρκίας νικούν την Αλβανία και πανηγυρίζουν χαιρετώντας στρατιωτικά.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έσπευσε να κατεβάσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σχετικό βίντεο, αλλά οι Τούρκοι πρόλαβαν να περάσουν το μήνυμα τους.

Για να είναι σίγουροι, επανέλαβαν τον χαιρετισμό στα αποδυτήρια με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας να ανεβάζει στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter, τη σχετική φωτογραφία, κάνοντας αναφορά στην εισβολή στην Συρία. Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση πριν προβεί σε πιθανές τιμωρίες.

Ο γνωστός Οθωμανολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος εξήγησε ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει μπροστά ένα τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας.

«Ήδη στην πρώτη γραμμή υπάρχουν φορτηγά τα οποία από μεγάλα μεγάφωνα χρησιμοποιούν εμβατήρια των γενίτσαρων προς ενίσχυση και ακούγονται και λόγοι εθνικιστικοί του προέδρου προς το στράτευμα ενίσχυσης της ψυχολογίας. Ο αθλητισμός όπως είδαμε αυτές τις μέρες χρησιμοποιήθηκε ομοίως ως μέσο προπαγάνδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε όργανο του Σουλτάνου μετατρέπεται και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους Κρίκους Ιμπραχίμ Τσολάκ, που χαιρετά στρατιωτικά την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Τουρκίας.

Ο Τούρκος γυμναστής, διαδέχθηκε τον Λευτέρη Πετρούνια στην κορυφή του κόσμου και δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram τη φωτογραφία με τον στρατιωτικό χαιρετισμό. Αίσθηση προκάλεσε ότι μεταξύ αυτών που έκαναν Like ήταν και o Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Πριν λίγες μέρες ο εθνικός μας ύμνος παιάνισε στην Αττάλεια προς τιμή του Κύπριου αθλητή του Μουάι Τάι Κυριάκου Χριστοδούλου, που κατέκτησε το χρυσό μέσα στην Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τα πλάνα της απονομής.  

 «Ο μεγαλύτερος τίτλος ήταν όταν νικήσαμε τον Τούρκο μέσα στην Τουρκία, από εκεί και πέρα δήλωσα ότι δε με ενδιέφερε άλλο μετάλλιο» δήλωσε ο προπονητής Μουάι Τάι, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top