Εθνική Ομάδα Μπάσκετ: Ουφ... Νικήσαμε 103-97 τη Ν. Ζηλανδία και περάσαμε!

Δεν ήταν καλή η Ελλάδα αλλά πέρασε στους «16» του Μουντομπάσκετ.

Δείτε το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Αγχώθηκε, δεν ήταν καλή στην άμυνα, δυσκολεύθηκε από τους σκληροτράχηλους Νεοζηλανδούς, όμως τέλος καλό  όλα καλά  για την Εθνική Ελλάδας στο Μπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε των αντιπάλων του 103-97 και προκρίθηκε στη Β΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας.

 

 

Εκεί στη φάση των "16"  ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του, εκτός από τη Βραζιλία η οποία προκρίθηκε ως πρώτη  και αήττητη από τον όμιλο μας και δεν αγωνιζόμαστε ξανά ως αντίπαλοι, θα κληθουν να υπερβούν τα δύσκολα εμπόδια των ΗΠΑ και της Τσεχίας, προκειμένου να περάσουν στην προημιτελική φάση της δοργάνωσης.

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας στο δεύτερο γύρο,  οι ΗΠΑ. Το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι.

Η νικηφόρα αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία

Αποφασισμένη να εξασφαλίσει από την αρχή μια διαφορά ασφαλείας που θα της επιτρέψει να φθάσει εύκολα στη νίκη - πρόκριση μπήκε στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία η Εθνική Ομάδα.

Παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη ευστοχία στα σουτ τριών πόντων το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 28-19 .

 

>

Με τον Αντετοκούμπο οδηγό και συμπαραστάτες τους υπόλοιπους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος η εθνική ομάδα έκλεισε το ημίχρονο μπρόστα στο σκορ επί των Νεοζηλανδών, 51-44.

 

 

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική μπήκε καλύτερα στο παρκέ, από τα πρώτα λεπτά.

Βελτιωμένη στην άμυνα και παραμένοντας εύστοχη στα σουτ εντος πεδίας παρέμενε μπροστά στο σκορ με μια διαφορά που κυμαίνεται μεταξύ εννέα και έντεκα πόντων έως και το 27'.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει και σκοράρει στο καλάθι των Νεοζηλανδών.

Κάπου εκεί όμως οι Νεοζηλανδοί αποφάσισαν να αντεπιτεθούν μειώνοντας έως και τους τεσσερις πόντους (70-66).

 

 

Τελικά η λήξη της περιόδου βρηκε μπροστά στο σκορ την Ελλάδα 71-66.

Μπαίνοντας στα 10 τελευταία λεπτά του αγώνα, οι Έλληνες παίκτες μπήκαν στο ματς με καταιγισμό εύστοχων σουτ τριών πόντων και ανέβασε τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (80-68).

Οι Νεοζηλανδοί όμως απέδειξαν ότι είναι μαχητές, επιστρέφοντας άμεσα στη διεκδικήση της νίκης και μείωσαν τη διαφορά 82-77.

Δύο συνεχόμενα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τον Καλάθη ανέβασαν τη διαφορά στους 10 πόντους   98-88 , 1΄ 40΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα.

 

Η κόρνα της λήξης του αγώνα βρήκε την Εθνική μας ομάδα νικήτρια μe 103 -97.

Όμως για να έχουμε ελπίδες για να κρατήσουμε ζωντανό το στόχο της πρόκρισης στους «8» του τουρνουά και έχοντας ως μειονέκτημα την ήττα από τους Βραζιλιάνους, η συνολική απόδοση των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ αν θέλουν να έχουν ελπίδες να νικήσουν τους Αμερικανούς σταρ του ΝΒΑ και κατόπιν τους εκπληκτικούς Τσέχους.

Tο Σάββατο η Εθνική Ελλάδας θα παίξει 15:30 με τις ΗΠΑ και τη Δευτέρα 11:30 με την Τσεχία. 

Eπιμέλεια: Μιχάλης Λαγάνης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top