Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα γήπεδα στα Σεπόλια στην κορυφή του NBA

H ζωή του Greek Freak που αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης

Toν τίτλο του πιο πολυσυζητημένου παίκτη της χρονιάς πήρε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Ο κορυφαίος παίκτης του NBA που αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ, λύγισε όταν αναφέρθηκε στην υπέροχη μητέρα του Βερόνικα την οποία χαρακτήρισε «ηρωϊδα» του.  Μία ηρωϊδα που καθάριζε σπίτια προκειμένου να μεγαλώσει τον ίδιο και τα τέσσερα αδέρφια του, Θανάση, Κώστα, Φράνσις και Αλέξη.

Και ο πατέρας του όμως στάθηκε βράχος δίπλα του και τον στήριξε σε κάθε του βήμα. 

Η οικογένεια έμενε τα Σεπόλια και τα έβγαζε πέρα πολύ δύσκολα. Οι στερήσεις ήταν μεγάλες και πολλές φορές ο Γιάννης και τα αδέρφια του έβγαιναν στον δρόμο προκειμένου να πουλήσουν ρολόγια, τσάντες και γυαλιά ηλίου.

Πολλές φορές μάλιστα, όταν ο κόσμος δεν αγόραζε τα εμπορεύματά τους, δεν είχαν καθόλου χρήματα και το ψυγείο τους ήταν άδειο.

«Το μοναδικό πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι οι γονείς μου. Δε θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες. Υπήρχαν στιγμές όταν ήμασταν φτωχοί, που δεν είχαμε λεφτά, αλλά ποτέ δεν μας έλειψε αγάπη. Ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις σε αυτό και πάντα ήμασταν μαζί. Αυτές τις αναμνήσεις έχω και γι' αυτό θέλω να είμαι πάντα καλύτερος. Θέλω να είμαι πρότυπο για τα αδέλφια μου και πάντα προσπαθώ να έχω την φλόγα που με κάνει καλύτερο. Ελπίζω να την κρατήσω για πάντα» είχε πει σε συνέντευξή του ο άσος του NBA. 

Ο προπονητής, Σπύρος Βεληνιάτης ήταν εκείνος που διέκρινε το ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο μπάσκετ όταν μια μέρα τον είδε τυχαία να παίζει στα Σεπόλια. Τότε η ζωή του Γιάννη άλλαξε: Αρχικά έπαιξε μπάσκετ στον Τρίτωνα και στη συνέχεια στον Φιλαθλητικό.

Το 2012 η Σαραγόσα ανακοίνωσε ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Φιλαθλητικό για τα δικαιώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak πήρε έτσι την ελληνική υπηκοότητα.

"Η Σαραγόσα συμφώνησε με τον Φιλαθλητικό της Α2 Ελλάδας για τα δικαιώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενός Νιγηριανού με ελληνική υπηκοότητα 18χρονου αθλητή με ύψος 2μ.06. Ο Αντετοκούνμπο θα μείνει στην ομάδα του έως το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια θα ανήκει στη Σαραγόσα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2017.

Ο Γιάννης Αντεςτοκούνμπο ήταν ευχαριστημένος από τη συμφωνία: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε μια διοργάνωση σαν το ισπανικό πρωτάθλημα και σε μια ομάδα όπως η Σαραγόσα, στην οποία θα ωριμάσω σαν παίκτης. Ευχαριστώ τον Φιλαθλητικό για τη δουλειά που έκανε με εμένα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν μια τρομερή ευκαιρία και ευχαριστώ τους προπονητές μου Τάκη Ζήβα, Γρηγόρη Μελλά, Σπύρο Βελληνιάτη» είχε αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της.

Το 2013, οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει στην ομάδα τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε στο ΝΒΑ, και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Ο Αντετοκούνμπο έχει συνολικά 107 νταμπλ νταμπλ και έχει πάρει πολλά βραβεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top