Με τον Παρθενώνα στην... καρδιά παρέλαβε ο Αντετοκούνμπο το βραβείο του MVP

Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα και τους γονείς του

Με απίστευτη χαρά και περηφάνια πλημμύρισαν όλοι οι Έλληνες, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης  (MVP) του NBA σε μια φαντασμαγορική τελετή, με τον άσο του παρκέ να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

Ο Γιάννης άφησε πίσω του τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ, αφού τα μεγάλα… «κεφάλια» του NBA δεν μπόρεσαν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στην εκπληκτική χρονιά που έκανε με τους Milwaukee Bucks.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο MVP του NBA - φωτογραφία: APImages

Το… «Greek Freak» τα κατάφερε και πήρε τη μεγαλύτερη διάκριση στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που παίρνει αυτό το βραβείο και ο τέταρτος μη Αμερικανός στην ιστορία του θεσμού του NBA. 

Οι αριθμοί αποδεικνύουν το μεγαλείο του Γιάννη. Σημείωσε κατά μέσο όρο  27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,5 κοψίματα σε 32,8 λεπτά συμμετοχής. 

Με το Παρθενώνα να τον... «αγκαλιάζει» παρέλαβε το βραβείο

Ακόμα και σε αυτή, την πιο σημαντική στιγμήτης καριέρας του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μάλιστα στη χθεσινή τελετή, φρόντισε να φορά κάτι από Ελλάδα πάνω του. 

Τι ήταν αυτό; Ο Παρθενώνας, φωτογραφία του οποίου είχε ράψει στο εσωτερικό του σακακιού του, την οποία και έδειξε περιχαρής στους φωτογράφους μετά την απονονομή. 

 

 

Τα δάκρυα του Γιάννη

Κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ συγκίνησε τους πάντες αναφερόμενος στον πατέρα του που δεν είναι πια στη ζωή. 

«Πριν από δύο χρόνια είχα ένα στόχο, να γίνω MVP. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν βρίσκομαι στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω πιο σκληρά, ακόμα κι όταν πονούσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ, είστε τα πρότυπά μου, σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για μένα. Ευχαριστώ την απίθανη μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από μικρός. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να πιστέψεις, αν δεν έχεις έναν γονιό. Ευχαριστώ και τους ατζέντηδες, που με πίστεψαν και έδιναν κίνητρο. Αυτό σήμερα είναι μόνο η αρχή, θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, όμως να μην είσαι άπληστος», είπε συγκινημένος, συγκλονίζοντας όλους όσοι βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Φυσικά δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Ελλάδα, ευχαριστώντας όλους τους Έλληνες, αλλά και τους Νιγηριανούς για την αγάπη και τη στήριξη που του προσφέρουν με τα μηνύματά τους κάθε μέρα. 

«Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, που μας έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε. Τη διοίκηση, που πίστεψε σε εμένα. Ήμουν 18 ετών στην Ελλάδα και με πίστεψαν. Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 06:00 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα», είπε.

Επόμενος στόχος του η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς ο Γιάννης θα δώσει το «παρών» και θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top