Δημήτρης Ράλλης: Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας 385 κιλά

Ο αστυνομικός πρωταθλητής στο Λας Βέγκας

Ο αστυνομικός πρωταθλητής Δημήτρης Ράλλης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των -110 κιλών σηκώνοντας 385 κιλά στο Λας Βέγκας.

 

1.    Ποια ήταν η προετοιμασία που έκανες και κατάφερες να σπάσεις το παγκόσμιο ρεκόρ στα -110 kg?
Η προετοιμασία μου για το Mr Olympia Pro Powerlifting ξεκινά ουσιαστικά ένα χρόνο πριν καθώς θέτω ως στόχο τον αγώνα πρόκρισης το Νοέμβριο του 2017. Έτσι λοιπόν το πρώτο κομμάτι της ξεκινά περί τις δέκα εβδομάδες πριν. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλοι δύο προπονητικοί μεσόκυκλοι ένας πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δυναμικού τριάθλου και ο 3ος τις τελευταίες δέκα εβδομάδες πριν τον μεγάλο αγώνα! Ήμουν σίγουρος για τις επιδόσεις μου και πήγαινα για ακόμα μεγαλύτερα νούμερα καθώς το προσωπικό μου ρεκόρ στην προπόνηση ήταν μεγαλύτερο. Ήθελα όμως πέρα απ' το Χρυσό μετάλλιο να εξασφαλίσω και το παγκόσμιο ρεκόρ γι’ αυτό και στη δεύτερη μου προσπάθεια κάνοντας 385 κιλά κατοχύρωσα αυτό τον τίτλο. Δυστυχώς η αλλαγή του περιβάλλοντος καθώς και των συνθηκών έως τον αγώνα δε βοήθησαν ώστε να φτάσω το 100% μου κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη επίδοση. Μένω όμως ικανοποιημένος καθώς πέτυχα το βασικό μου σκοπό και επιφυλάσσομαι για ακόμα πιο δυνατή εμφάνιση στο μέλλον!


2.    Περίγραψέ μου την καθημερινότητα ενός powerlifter
Η καθημερινότητα ενός Powerlifter δεν απέχει πολύ από αυτή άλλων αθλητών άλλων αθλημάτων. Απαιτεί πολλές ώρες στο προπονητήριο καθώς η δομή της προπόνησης είναι τέτοια που χρειάζεται όγκο τόσο σε ένταση όσο και και σε χρόνο. Η καταπόνηση και το φορτία είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με άλλα αθλήματα καθώς κυμαίνονται σε πολύ μεγάλες εντάσεις και ποσοστά .Κατά συνέπεια λοιπόν απαιτεί και καλή αποκατάσταση πράγμα το οποίο προϋποθέτει Καλή ξεκούραση και περιορισμό από διάφορες άλλες δραστηριότητες. Το Powerlifting και η προπόνηση δύναμης δουλεύουν νευρομυικα όποτε η ξεκούραση αποτελεί Ά και το Ω μιας καλής επίδοσης! Η διατροφή αποτελεί επίσης κύριο συστατικό της επιτυχίας! Ένας Powerlifter χρειάζεται θερμίδες ώστε να παράξει τόσο μεγάλο έργο στην προπόνηση. Τονίζω όμως ότι πρέπει να είναι προσεγμένες και κατά ποιότητα. Είμαι ενάντια στους μύθους ότι ένας Powerlifter πρέπει να είναι χοντρός για να είναι δυνατός και δε συμφωνώ στην αλόγιστη χρήση θερμίδων μέσα από όχι και τόσο ποιοτικά γεύματα. Ένας αθλητής πρέπει πάνω από όλα να είναι υγιής και αυτό μόνο με μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μπορεί να συμβεί!


3.    Ποια θα ήταν η συμβουλή σου σε ένα παιδί που ξεκινάει τώρα το άθλημα αυτό και θέλει να φτάσει πολύ ψηλά;
Ένας νέος αθλητής που αποφασίζει να ασχοληθεί με το Powerlifting Πρέπει πρώτα από όλα να χτίσει ένα σωστά δομημένο μυϊκό σύστημα μέσω μια ορθής προπονητικής προσέγγισης! Η κλήση του και το ταλέντο του θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε συνδυασμό φυσικά με πολύ σκληρή δουλειά στην προπόνηση! Η δύναμη σε σχέση με την αντοχή χτίζεται δυσκολότερα οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσει κάποιος σε υψηλό επίπεδο! Ας μη βιαζόμαστε λοιπόν να ανεβάσουμε επιδόσεις με ανορθόδοξες τεχνικές καθώς αυτό μπορεί αποτελεί κόστος μελλοντικά!


4.    Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
Ο επόμενος στόχος μου είναι το Arnold classic στο Ohio. Ένας πολύ δυνατός αγώνας μέσα από μια τεράστια διοργάνωση .Ευελπιστώ να μπορέσω να πάρω μέρος σε αυτή και να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
 

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον στιβο, την κολύμβηση και τις πολεμικές τέχνες. Το 2007 κατατάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ το 2009 απολύθηκε με τον βαθμό του εφέδρου ανθυπολοχαγού.

Στην αστυνομία καταχθηκε το 2009 και σήμερα υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις της ελληνικής Αστυνομίας. Το 2015 ξεκίνησε με επιτυχία το Power lifting και έως σήμερα παραμένει πρωταθλητής στην κατηγορία του με συνεχόμενες νίκες και διακρίσεις. 

 

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Καραγιάννη (k.karagianni@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top