Πάλεψε σαν λιοντάρι αλλά ηττήθηκε από τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

Το παγκόσμιο τένις υποκλίνεται στον 20χρονο Έλληνα τενίστα

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του έζησε την Κυριακή ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζοντας στον τελικό του Roger Cup του Τορόντο, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ράφα Ναδάλ. 

Ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ με 6 – 2 με τον Ισπανό να μην του αφήνει περιθώρια για να ανακάμψει. 

Ο Τσιτσιπάς όμως δεν το έβαλε κάτω. Στο δεύτερο σετ αντέδρασε και μολονότι ο Ναδάλ προηγήθηκε με 4 – 2 και 5 – 3 κατάφερε να ισοφαρίσει με 6 – 6. Στο tie break όμως ο Ναδάλ ως πιο έμπειρος και ψύχραιμος πήρε τη νίκη με 7 – 4, κερδίζοντας και το δεύτερο σετ.

Παρά την ήττα του πάντως ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από την εκπληκτική του εμφάνιση στο τουρνουά είναι πλέον στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο 27 που ήταν έως σήμερα. 

Υποκλίθηκε στο ταλέντο του και ο Ναδάλ

Ο μεγάλος νικητής του τελικού Ραφαέλ Ναδάλ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον νεαρό αντίπαλό του που έκανε το παγκόσμιο τένις να στρέψει το βλέμμα του πάνω του. 

«Είχες μια εκπληκτική εβδομάδα εδώ, Στέφανε. Συνέχισε να δουλεύεις, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου», του είπε την ώρα που παραλάμβανε το έπαθλο του τουρνουά. 

Τσιτσιπάς: Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε τη χαρά του για όσα πέτυχε στο Τορόντο. 

«Ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Δεν με έχουν υποδεχτεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου. Αυτό το τέλος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στον τελικό ενός Μasters», είπε μετά το τέλος του αγώνα, εν μέσω αποθέωσης από τους θεατές.

«Ευχαριστώ τους πάντες σε αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ράφα. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Σε δύο χρόνια θα είμαι πάλι στο Τορόντο», πρόσθεσε. 

Η πορεία του Στέφανου προς την καταξίωση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε πριν από 20 χρόνια στις 12 Αυγούστου 1998. Ο πατέρας του είναι ο προπονητής τένις, Απόστολος Τσιτσιπάς, ενώ η μητέρα του είναι η Ρωσίδα πρώην τενίστρια Τζούλια Σαλνίκοβα, η οποία τον Οκτώβριο του 1990 βρισκόταν στο Νο 194 της Παγκόσμιας Κατάταξης. 

Μέσα σε ενάμιση χρόνο ο Στέφανος έχει διαγράψει μια απίστευτη διαδρομή στο παγκόσμιο τένις, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. 

Πριν κλείσει τα 18 του είχε ανέβει στην κορυφή του κόσμου ως Νο 1 της κατηγορίας Juniors και είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. 

Εκτός όμως από σπουδαίος αθλητής είναι κι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος με έντονες κοινωνικές ανησυχίες. Ενδεικτικό είναι ότι μετά τη φωτιά στο Μάτι μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούσε τον κόσμο να συνδράμει τους πυρόπληκτους, ενώ ο ίδιος πρόσφερε 5.000 δολάρια για την ανακούφισή τους. 

Μάλιστα μετά τη νίκη του επί του Τζόκοβιτς έτρεξε στην κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα κι έγραψε «Pray For Greece», δείχνοντας ότι δεν ξεχνά την εθνική τραγωδία που συντάραξε τη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top