ΤΡΑΜΠουκισμοί

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Υπενθύμισε σε όλους ποιος είναι το αφεντικό...

Το τουίτ του Ντόναλντ Τράμπ, άρτι αφιχθείς στο Παρίσι, με το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη προσβολή» τη δήλωση – πρόταση του Εμμανουέλ Μακρόν, για δημιουργία ευρωστρατού, ώστε η Ε.Ε. να προστατεύεται απο μεγάλες υπερδυνάμεις, όπως είναι η ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, δεν ήταν επίθεση, ούτε κύρηξη πολέμου στο Μακρόν, μιας και ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως έχει τον Γάλλο ομόλογο του στο «τσεπάκι ». 
 
Με τη γνωστή τακτική του, αυτή του εκφοβισμού, ο Τράμπ, πριν καλά καλά πατήσει σε ευρωπαικό έδαφος δημιούργησε ατμόσφαιρα ιδιαίτερης έντασης με αποδέκτη, όχι μόνο τον οικοδεσπότη Μακρόν, αλλά κυρίως τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Θέλησε να υπενθυμίσει πως το boss είναι αυτός, όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρου του κόσμου και να στείλει το μήνυμα πως δεν προσβάλουμε, ούτε ασκούμε κριτική προς τον ισχυρό.
 
Την ίδια ώρα, όπως κάνει η Γερμανία προς τους πιο αδύναμους, υπενθύμισε το χρέος των Ευρωπαίων προς την Αμερική λέγοντας πως  ίσως πρέπει η Ευρώπη να πληρώσει πρώτο το δίκαιο μερίδιο της στο ΝΑΤΟ», το οποίο όπως υπογράμμισε «οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα».
 
Μποικοτάροντας τέλος το φόρουμ για την Ειρήνη, ο Τραμπ απορρίψε την πολυμέρεια και την πολυπολιτισμικότητα στις διεθνείς σχέσεις, έννοιες τις οποίες δεν αποδέχεται και δε θέλει καν να ακούει. Ο ίδιος άλλωστε,  έχει δηλώσει ένθερμος εθνικιστής.  
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top