Ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλά εν τω ευ το πολύ

Φωτογραφια αρθρογραφου

Είναι αρκετά από μόνα τους τα εκατομμύρια των τουριστών

Τι να τα κάνεις τα εκατομμύρια των τουριστών, όταν ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς είναι καρμίρηδες, έλεγαν σε μια παρέα σε τουριστική περιοχή γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Αυτά που ακούνε τα αυτιά μας και αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, προβληματίζουν, έλεγαν σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ένας παράγων, θυμήθηκε και εξιστορούσε στη παρέα, την περίπτωση δύο Γερμανίδων πριν από χρόνια που έκαναν τις διακοπές τους σε πεντάστερο, με πακέτο half board και έπαιρναν μία σαλάτα, μία πατάτες και τη συσκευασία με τη "κέτσαπ" στη μέση του τραπεζιού και για τις δύο.

Είναι σαν τη περίπτωση ζευγαριού τουριστών σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, που έγινε viral στα social media, με "ολίγη" (μισή μερίδα) μπριάμ, ένα ψωμάκι και 1/4 κρασί, όλα 5 ευρώ

Είναι σαν τη περίπτωση που διαπίστωσε καμαριέρα πεντάστερου ξενοδοχείου, με ρύζι στο βραστήρα νερού, για τσάι, καφέ και αφεψήματα.

Με άλλα λόγια πήραν από παρακείμενο  mini market, μια συσκευασία ρυζιού και το μαγείρεψαν στο βραστήρα.

Τι να την κάνεις την τουρίστρια, η οποία παρά την μέση... ηλικία της, με το βραχιολάκι του all inclusive ( το οποίο έδειχνε, χωρίς να βγάλει άχνα) στεκόταν όρθια στη παραλία για να μην πληρώσει ξαπλώστρα, όπως της ζητήθηκε, από επιχείρηση συνεργαζόμενη με το ξενοδοχείο της.

Τι να της πεις της γυναίκας που δεν σκέφτηκε τη φλεβίτιδα στην ηλικία της, αντί να διαθέσει έστω ένα ευρώ για ενα μπουκαλάκι νερό και να κάτσει, μην της έλθει και καμιά ορθοστατική υπόταση.

Τι να τους κάνεις τους νεόπλουτους...εξ Ανατολικής Ευρώπης ορμώμενους, που πίνουν το "Βόσπορο" εντός "ωραρίου" του all inclusive και μόλις τους ζητηθεί ευτελές αντίτιμο την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια... και εμφανώς ενοχλημένοι.

Με ένα φτηνό (στη χώρα τους) πακέτο all inclusive και το δισάκι τους στον ώμο... έρχονται να "ρουφήξουν ήλιο και θάλασσα κατά εκατομμύρια, κι όταν έρχεται η ώρα να κάνει ταμείο...  ο ένας από τους δύο βαρύτερους τομείς της οικονομίας ( ο τουρισμός)  τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα από τις ορδές.... των επισκεπτών.

Για να μην μιλήσουμε για το "φιλοδώρημα"....

Τελικά "ουκ εν των πολλώ το ευ αλλά εν το ευ το πολύ"
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top