Δεν είναι αυτό που νομίζεις

Φωτογραφια αρθρογραφου

Οι ισχυρισμοί και η πραγματικότητα

«Βγαίνουμε πανηγυρικά από το Μνημόνιο», με δανεικό «μαξιλάρι» μερικών δισεκατομμυρίων για να μην χρειαστεί να βγούμε στις αγορές  για 22 μήνες, με  ψηφισμένες περικοπές για να ισχύσουν από του χρόνου,  υπέρογκα πλεονάσματα ως το 2022 και τριμηνιαίες αξιολογήσεις από την τρόικα.

Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις, δεν είναι τέταρτο Μνημόνιο.

«Κερδίσαμε την αρχαία Μακεδονία από τους Σκοπιανούς», δίνοντας τους  την «μακεδονική» ταυτότητα και θάβοντας  το διαπραγματευτικό όπλο του βέτο για ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. μια για πάντα.

Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις, δεν  είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας.

«Έχουμε περήφανη εξωτερική πολιτική απέναντι στην Τουρκία» με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς επί πέντε μήνες παράνομα κρατούμενους , με δυο εμβολισμούς ελληνικών πλοίων και συνεχείς απειλές για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και για τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο.

Αλλά δεν είναι  αυτό που νομίζεις, δεν ήταν φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Ετοιμάζεται «νέα  συμφωνία με την Αλβανία», με την  προοπτική να «ξεχαστεί» η ανύπαρκτη Τσαμουριά  με αντάλλαγμα να «ξεχαστεί» και η Βόρεια Ήπειρος.

Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις, δεν είναι  υπαναχώρηση για την Ελλάδα.

Με τον «Κλεισθένη» ορίστηκαν  αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές ενώ αρχικά ο νόμος  προέβλεπε ότι οι εκλογές σε δήμους και περιφέρειες θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 και με τροπολογία τις επανάφεραν μαζί με τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις, δεν  πάμε για πρόωρες εκλογές.

Τώρα έχουμε και υποσχέσεις ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, θα γίνουν φοροελαφρύνσεις, παροχές , αύξηση του κατώτατου μισθού, θα δείς άσπρη μέρα.

Δεν είναι αυτό που νομίζεις, είναι  πολύ χειρότερα.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top