«ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ… Χ*ΖΩ….»

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε….

Την άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον χαμηλό συντελεστή 13%, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε, τη δέσμευσή του για μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στα δύο πρώτα χρόνια και μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%....

…και μετά ήρθε  ο έρωτας, και μετά ήρθαν οι μέλισσες, και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και όλα είναι μέλι γάλα, και όλα είναι υπέροχα και τζούμ τριαλαριλαλό!!!

Και αυτό που ίσως ποτέ δεν θα συγχωρεθεί στον Τσίπρα, είναι όχι ότι είπε ψέματα, αλλά πως δεν θα ξαναπιστέψουμε καμία υπόσχεση, καμία δέσμευση, από κανένα πολιτικό οποιουδήποτε κόμματος. Για να μην είμαστε και άδικοι όμως ο σημερινός πρωθυπουργός, δεν είναι ούτε πρωτοπόρος στο ψέμα, ούτε φυσικά μοναδικός. Εντάξει. Προεκλογικά είπε, πως με τον πρώτο νόμο που θα φέρει στη βουλή, θα καταργήσει το μνημόνιο. Και ο Σαμαράς όμως είπε, ότι θα το σκίσει το μνημόνιο. Και ο Καραμανλής είχε πει, όταν έσκασε η Lehman Brothers πως η Ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά θα μείνει στην ιστορία, για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»!

Όλοι κάτι λένε. Όλοι για κάτι δεσμεύονται και όλοι στο τέλος ψεύδονται και διαψεύδονται. Η διαφορά όμως έγκειται στο ίδιο το ψέμα. Αν δηλαδή πρόκειται για εμφανή σαχλαμάρα και ηλιθιότητα ή για εσκεμμένο ψέμα. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση που ο ψεύτης πιστεύει στο ψέμα του.  Δηλαδή ο Σαμαράς πίστευε ότι θα το σκίσει το μνημόνιο και ο Τσίπρας ότι θα το καταργήσει. Απλώς δεν τους βοήθησαν οι συνθήκες, που φυσικά δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις… Αν το πίστευαν όμως το ψέμα τους είναι, αν μη τι άλλο, ανόητοι και αδιάβαστοι. Ανίκανοι για ηγέτες. Ακατάλληλοι να διαχειριστούν το παρόν και το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας. Και το μόνο προσόν τους, ίσως, είναι το θράσος και η υπέρμετρη φιλοδοξία και το πάθος τους, για εξουσία… «Είπα ξείπα την παρόλα μου την χέζω» είχε πει αυθόρμητα και ειλικρινά ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά οι σύγχρονοι το ψέμα το έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Έχουν κάνει μάστερ στην διαχείριση συναισθημάτων, την πώληση, ή μάλλον στο ενοίκιο ελπίδας, έχουν κάνει διατριβή στην εξαπάτηση… και αλήθεια φίλοι μου… φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, κάποιος να τάζει ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί… να υπόσχεται ενώ γνωρίζει πως είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του. Από την άλλη ποιος από εσάς από εμάς, από όλους, θα πιστέψει και θα ψηφίσει κάποιον που θα πει, πως η κρίση θα συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλα δέκα χρόνια, πως η ανεργία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, πως οι μισθοί δεν θα αυξηθούν, πως η υπερφορολόγηση θα συνεχιστεί… πως οι μέρες των παχιών αγελάδων έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα, ότι πρέπει να συνηθίσουμε στις νέες συνθήκες ζωής, αλλά παρόλα αυτά, αυτός θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί... Κανείς δεν θα τον ψηφίσει κανείς δεν θα τον στηρίξει, κανείς δεν θα τον λατρέψει, κανείς δεν θα βγει να πανηγυρίσει για πάρτι του στην κεντρική πλατεία… Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπάνε την αλήθεια. Και μάλιστα όταν η αλήθεια πονάει. Η αλήθεια δεν χαρίζει ελπίδα, δεν δίνει χαμόγελο. Και η εικόνα της σημερινής κατάστασης, φαντάζει και είναι τραγική. Ποιος θα τολμήσει να την πει λοιπόν; Ουδείς. Για αυτό ετοιμαστείτε από δω και πέρα και μέχρι τις εκλογές, να ακούσετε φίδια, παπατζιλίκα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γιαλατζί υποσχέσεις, παραμύθια της Χαλιμάς και άπειρα μούσια… Γιατί τα όνειρα είναι όμορφα… αρκεί να μην ξυπνήσεις….

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top