Ομολογίες εγκληματικών ευθυνών

Φωτογραφια αρθρογραφου

Εγκληματικές οι ευθύνες για την απώλεια τόσων ζώων και τόσων περιουσιών

Είναι εξοργιστικό άλλος να παριστάνει των συγκλονισμένο, άλλος τον αθώο κι άλλος τον ανόητο που δεν βλέπει τις ευθύνες του. Κάπως έτσι εμφανίζονται όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι για την τραγωδία στην Δυτική Αττική.

Δυστυχώς ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου. 

Έτσι και οι εγκληματικές ευθύνες για την απώλεια τόσων ζώων και τόσων περιουσιών.

Αποκαλύφθηκαν πριν ακόμη ξεθυμάνει η θεομηνία και η καταστροφή που προκάλεσε.

Είναι πολλές και προκλητικές οι παραλείψεις της πολιτείας. Και πολλές από αυτές  τις αποκάλυψαν με τις  αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις τους η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, και οι υπουργοί Σκουρλέτης, Φάμμελος και Μαυραγάνης.

Μετρήστε μαζί μου:

1.      Υπήρξε πρόβλεψη της ΕΜΥ για τα καιρικά φαινόμενα και την περιοχή που θα χτυπήσουν αλλά καμία ενημέρωση των πολιτών να προστατευθούν και κανένα  μέτρο ασφαλείας, όπως για παράδειγμα να κλείσει ο επικίνδυνος δρόμος που έχει καταλάβει το ρέμα και μετατράπηκε σε χείμαρρο.

2.      Το 2009 και το 2015 η περιοχή πέρασε και πάλι τραγωδία. Αυτή τη φορά έπρεπε να περιμένουν χειρότερα.

3.      Γιατί δεν είναι μόνο τα μπαζωμένα ρέματα,  το 2016 κάηκε το βουνό και δεν έγινε ούτε ένα φραγματικό έργο. 

4.      Από το 2014 υπάρχει μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή όπως αποκάλυψε ο κ. Μαυράγάνης , διαψεύδοντας τον κ. Φάμμελο και τον κ. Σκουρλέτη που υποστήριξαν είτε ότι δεν υπήρχε είτε ότι ήταν ανεπαρκής.

5.      Έργα δεν έγιναν ούτε από την Περιφέρεια ούτε από το Υπουργείο παρότι η κ. Δούρου τουιτάριζε τον Ιανουάριο του 2016 για έργα 80 εκ. ευρώ τώρα λέει ότι τις λείπουν 11 εκ., ωστόσο ο κ. Ζαχαριάδης την διέψευσε λέγοντας ότι υπάρχουν όλα τα χρήματα. Ούτε ο κ. Σπίρτζης που ανακήρυξε το 2017 σε έτος αντιπλημμυρικών  είχε να πει κάτι.

6.      Η Δήμαρχος Μάνδρας αποκάλυψε ότι εκείνη είχε παρακινήσει την περιφέρειά να αξιοποιήσει την μελέτη. Άρα κι εκείνη επιβεβαιώνει ότι υπήρχε μελέτη αλλά αδιαφόρησαν όλοι.

7.      Επειδή τώρα σπεύδουν να πουν ότι έφταιγε το δασαρχείο που μπλόκαρε το έργο και η γραφειοκρατία που έφερε νέες καθυστερήσεις, αναρωτιέται ο καθένας…. ποιος κυβερνάει: Ποιος είναι αυτός που πρέπει να αλλάξει έναν νόμο όταν δημιουργεί προβλήματα; Οι κάτοικοι της Μάνδρας;

8.      Κι αφού δεν έκαναν τα έργα και δεν προχώρησαν τις μελέτες, δεν έπρεπε να κάνουν κάτι έστω προσωρινά; Προφανώς και έπρεπε αλλά κι αυτό το αμέλησαν

Προφανώς κι έχουν ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά σήμερα κυβερνά αυτή η συγκεκριμένη. Κι αν δεν αναλάβει τις ευθύνες της δεν θα κάνει τίποτα για τον άτυχο κάτοικο της περιοχής ούτε σήμερα ούτε αύριο. Θα συνεχίσει  να ρίχνει τις εγκληματικές ευθύνες  σε άλλους  και την επόμενη φορά θα συμβούν πάλι τα ίδια. Και πάλι θα φταίνε οι προηγούμενοι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top