Οι σταρ που τα είχαν όλα και πέθαναν βυθισμένοι στον κόσμο των ναρκωτικών

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα, και το star.gr σας θυμίζει τις τραγικές ιστορίες καλλιτεχνών που τα είχαν όλα, αλλά έφυγαν νωρίς βυθισμένοι στον κόσμο των ναρκωτικών.

Μέριλιν Μονρόε - Joe DiMaggio: 9 μήνες παθιασμένου έρωτα, ζήλιας και βίας

Ο «διανοούμενος και αλήτης Παύλος Σιδηρόπουλος»

Γεννημένος στην Αθήνα στις 27 Ιουλίου 1948 ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου και της Γαλάτειας Καζαντζάκη, πρώτη γυναίκας του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη. Καλλιτεχνική φύση από την κούνια του. Πνεύμα ελεύθερο και άναρχο, σχεδόν παράτησε μια ζωή με ανέσεις και προνόμια για να υπηρετήσει τη μουσική. Να ζήσει τη ζωή του, όπως αυτός ήθελε.

Παύλος Σιδηρόπουλος

Ήταν 31 ετών όταν ξεκίνησε η σχέση του με την ηρωίνη. Όπως ο ίδιος είχε πει σε κοντινούς του ανθρώπους  πίστευε ότι θα μπορούσε να την ελέγξει και να ξεμπλέξει εύκολα όποτε εκείνος ήθελε.

Το λάθος του αυτό, ωστόσο, το έκανε στίχους μερικά χρόνια αργότερα όταν έγραψε το τραγούδι «ηρωίνη»:

Του εγώ μου φίλε τα όσα στεγανά 
διαλύθηκαν σε κάποια μαύρη φλέβα 
σ' ένα μονόδρομο αγωνίας αλήθεια και ψευτιά 
το ίδιο πρόσωπο σκοτάδι με τη μέρα

Παραμονεύει στη σκιά, με μια καρδιά και μια παντιέρια 
είν' η ηρωίνη φίλε και ίσως να ξεχαστείς 
μας λες πως την ελέγχεις 
πως ξέρεις τι ζητάς και το γιατί

Έκανε πολλές φορές μόνος του προσπάθειες αποτοξίνωσης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η «χαριστική βολή» για τον ευαίσθητο ψυχισμό του ήρθε την Άνοιξη του 1990 όταν και πέθανε η πολυαγαπημένη του μητέρα.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, πήρε τη μοιραία δόση. Έκανε χρήση ηρωίνης στο σπίτι μιας γνωστής του στοn Νέο Κόσμο. Έπεσε σε κώμα και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εlvis Presley

Στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις του Τενεσί, ο Presley βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη μνηστή του Gimger Alden, στο σπίτι του, τη βίλα Γκρέις λαντ, στο Μέμφις του Τενεσί.

Εlvis Presley

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Ο Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών. Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Η κηδεία του Presley ήταν εθνικό γεγονός, ενώ την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του, θαυμαστές και δημοσιογράφοι. Η ταφή του Πρίσλεϊ αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σωροί μεταφέρθηκαν στη Γκρέις λαντ. Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες, από τον τρόπο με τον οποίο πέθανε μέχρι και το αν βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Jimi Hendrix

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 1970, ο άνθρωπος – φαινόμενο της κιθάρας θα βρεθεί νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λονδίνο.

Jimi Hendrix

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε δεν έχουν διευκρινιστεί. Το πιθανότερο είναι να έκανε ένα κοκτέιλ αλκοόλ και χαπιών. Ένα ποίημα και μάλιστα αρκετά μελαγχολικό που βρέθηκε δίπλα του, έδωσε την εντύπωση ότι αυτοκτόνησε.

Άφησε πίσω του αμέτρητα τραγούδια, που μεγάλο μέρος της είναι ακόμα κολλημένο στην γραφειοκρατία. Ο Jimi Hendrix ανήκει στο καταραμένο «club των 27» και από τον θάνατό του μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανείς να του πάρει τα πρωτεία σε καμία λίστα, αφού σε όλες φιγουράρει στην κορυφή, ως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών.

Marilyn Monroe

 Βρέθηκε νεκρή στις 3:45 π.μ., ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962, στο σπίτι της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η είδηση του τόσο απροσδόκητου τέλους της έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί ενώ εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται συνεχώς. Ποιο ρόλο έπαιξε η σχέση της με τους αδελφούς Κένεντι και σε ποιο βαθμό είναι αναμεμιγμένη η CIA;

Marilyn Monroe

Ο δεύτερος σύζυγός της, πρωταθλητής του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο, κατηγόρησε ευθέως το Χόλιγουντ και τους Κένεντι, ενώ ο τρίτος, ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. «Σε κάθε 100 κυβικά εκατοστά του αίματος της νεκρής υπήρχαν 4,5 χιλιοστόγραμμα υπνωτικού φαρμάκου. Αρκούν 2,5 για να προκαλέσουν τον θάνατον», απεφάνθησαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου, ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών. Έσβησε στα 36 της.

Amy Winehouse

Στις 3:54 μ.μ. ώρα Βρετανίας της 23ης Ιουλίου 2011, δύο ασθενοφόρα κλήθηκαν στην οικία της τραγουδίστριας, στο Κάμντεν του Λονδίνου.[Λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από την Σκότλαντ Γιαρντ. Η αστυνομία ανέφερε ότι τα αίτια του θανάτου της Γουάινχαουζ ήταν ανεξήγητα. Η νεκροψία έγινε στις 25 Ιουλίου 2011 με τα αποτελέσματά της να είναι ατελή και να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν την αιτία του θανάτου της. Στις 26 Οκτωβρίου 2011, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξε, ότι η Γουάινχαουζ πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ.

Amy Winehouse

Η κηδεία της τραγουδίστριας έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κοιμητήριο του Έτζγουερ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο και με την παρουσία μερικών φίλων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Έιμι Τζέιντ Γουάινχαουζ ήταν ένα ακόμη θύμα στη λέσχη των διάσημων που «έφυγαν» στα 27 τους χρόνια.

Amy Winehouse

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top