Αντώνης Παπαδόπουλος: Πέθανε 51 ετών, λίγο μετά τη γέννηση της κόρης του

H ζωή και οι ταινίες του κωμικού ηθοποιού

Σαν σήμερα, στις 4 Μαϊου του 1932 γεννήθηκε ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο κωμικός ηθοποιός με το χαρακτηριστικό γέλιο που αγαπήθηκε από το κοινό.

Πώς είναι σήμερα οι ομορφότερες Ελληνίδες ηθοποιοί της δεκαετίας του '60

Καταγόταν από οικογένεια «μπουλουξήδων». Οι γονείς του, Φωφώ και Γιώργος Παπαδόπουλος, είχαν περιοδεύουσα σκηνή με την επωνυμία Άρμα Θέσπιδος και περιφέρονταν για πολλά χρόνια στην επαρχία. Τα παιδιά τους ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση… Ο Αντώνης ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία μόλις πέντε ετών!

Σαν σήμερα, στις 4 Μαϊου του 1932 γεννήθηκε ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο κωμικός ηθοποιός με το χαρακτηριστικό γέλιο που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό / Φωτογραφία: Finos Film

Άρχισε την καριέρα του ως κομπάρσος, ενώ οι περισσότεροι τον θυμούνται ως Μπόμπο. Έναν παραπονιάρη άνθρωπο, κλαψιάρη ο οποίος γκρίνιαζε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Χαρακτηριστική «φιγούρα» του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Διακρίθηκε κυρίως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο.

Μίμης Φωτόπουλος: Πώς μεγάλωνε τις κόρες του όταν εξορίστηκε η σύζυγός του

Οι περισσότεροι ρόλοι του ήταν κωμικοί

«Τα ακτύπητα καμάκια», «Το ρόδα τσάντα και κοπάνα», «Το κορόιδο Ρωμιέ», «O θείος μου ο Ιπποκράτης», «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά», «Ο παραμυθάς», «Ο Στρατής παραστράτησε» είναι μόνο λίγες από τις δημοφιλείς ταινίες που έπαιξε.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν μεγάλος γυναικοκατακτητής και οι περιπέτειές του με το ωραίο φύλο έμειναν θρυλικές στην εγχώρια showbiz  / Φωτογραφία: Finos Film

Οι περισσότερες ταινίες που έπαιξε ήταν κωμωδίες, ωστόσο έχει παίξει και δραματικούς ρόλους στο «Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση», και το «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας».

Πηνελόπη Δέλτα: Η ημέρα που αποφάσισε να αυτοκτονήσει πίνοντας δηλητήριο

Οι γυναίκες και οι καταχρήσεις

Σε μια άγνωστη πλευρά της ζωής του, ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν μεγάλος γυναικοκατακτητής και οι περιπέτειές του με το ωραίο φύλο έμειναν θρυλικές στην εγχώρια showbiz! Η ανεξήγητη, όπως έλεγαν, επιτυχία του στο ωραίο φύλο και οι πολυάριθμες ερωτικές περιπέτειες του Παπαδόπουλου στις πόλεις και τα χωριά που τον έφερναν οι περιοδείες των θεατρικών έργων άφησαν τη δική τους ιστορία. 

Άνθρωπος ευαίσθητος και με άφθονο χιούμορ στην προσωπική του ζωή, ο ηθοποιός αγαπούσε ιδιαίτερα να κάθεται στο καφενείο και να συνομιλεί με τους θαμώνες, εξασκώντας τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Συνήθιζε, μάλιστα, να καταναλώνει λίτρα μπίρας και να καπνίζει μανιωδώς, ένας συνδυασμός που θα αποδεικνυόταν μοιραίος, αν και για τον ίδιο, όπως έλεγε, το κάπνισμα ήταν ο τρόπος του να ξεδίνει από τα βάσανα.

Ο θάνατός του λίγο μετά τη γέννηση της κόρης του

Στα 49 του απέκτησε μία κόρη με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη και δύο χρόνια αργότερα στα 51 του πέθανε από καρκίνο. Ήταν αδελφός της ηθοποιού Μαίρης Θηβαίου και θείος του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top