Σαν σήμερα αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν

Πώς έβαλαν τέλος στη ζωή τους

Σαν σήμερα αυτοκτόνησε ο Χίλερ με την Εύα Μπράουν

Σαν σήμερα 30 Απριλίου, ο άνθρωπος που έκανε τις μεγαλύτερες θηριωδίες στην παγκόσμια ιστορία, ο Αδόλφος Χίτλερ και η σύζυγός του, Εύα Μπράουν, έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

O Αδόλφος Χίτλερ με την Εύα Μπράουν ξαπλωμένοι στον καναπέ τους.

Ο Χίτλερ και η Μπράουν γευματίζουν.

Στις δύο παραπάνω φωτογραφίες το ζευγάρι ποζάρει στη βεράντα του Berghof.

Παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν πάντα προσκολλημένος στο κόμμα και τις ιδέες του, εκείνη του ήταν αφοσιώμενη ως το τέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Χίτλερ τόνιζε ότι μόνο η Μπράουν και ο σκύλος του, του είναι πιστοί.

*Φωτογραφίες της Εύας Μπράουν

Ο Χίτλερ με την Εύα Μπράουν να κάθεται στα πόδια του και παρέα.

Oι τελευταίες στιγμές του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν

Στις 29 Απριλίου, όταν οι Σοβιετικοί είχαν σχεδόν φτάσει στην γερμανική πρωτεύουσα, ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, κάτω από άκρα μυστικότητα στο καταφύγιο της καγκελαρίας. Η Μπράουν λέγεται μάλιστα πως φορούσε μαύρο νυφικό.

Στις 30 Απριλίου του 1945, λίγο μετά της 3 το μεσημέρι, το ζεύγος κλείστηκε σ’ ένα δωμάτιο. Ο δικτάτορας αυτοκτόνησε με ένα πιστόλι, ενώ η Εύα Μπράουν πήρε υδροκυάνιο.

Αμέσως μετά, τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν.

Την τέφρα τους βρήκαν οι πρώτοι στρατιώτες που εισήλθαν στο καταφύγιο μετά από λίγο. Οι σοβιετικοί τους έθαψαν μυστικά στο Μαγδεμβούργο μαζί με τα πτώματα της οικογένειας Γκέμπελς, που είχε αυτοκτονήσει ομαδικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top