Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: 55 έτη από τη δολοφονία του ηγέτη των Αφροαμερικανών

Δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 χρόνων

Οι Αμερικανοί απότισαν φόρο τιμής στον εμβληματικό πάστορα που ηγήθηκε των αγώνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα / Βίντεο Euronews

Σαν σήμερα στις 4 Απριλίου του 1968, ο ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ενός αμετανόητου ρατσιστή, στην ηλικία των 39 χρόνων.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Έχω ένα όνειρο...»-Σαν σήμερα συνελήφθη για ψευδορκία

Στεκόταν στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου και μιλούσε με δύο βοηθούς του, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί. Επικράτησε σύγχυση, ο κόσμος έτρεχε πάνω κάτω και η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τη σκηνή του εγκλήματος. Οι πυροβολισμοί φαίνεται ότι προήλθαν από ένα κτίριο ακριβώς απέναντι.

Σαν σήμερα στις 4 Απριλίου του 1968, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ενός αμετανόητου ρατσιστή, στην ηλικία των 39 χρόνων / Φωτογραφία AP

Έτσι μετέδωσε η αμερικανική τηλεόραση την είδηση της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στο Μέμφις του Τενεσί. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο βιολόγος που αποφάσισε να γίνει ιερέας για να υπηρετήσει καλύτερα την ανθρωπότητα και τιμήθηκε για τη δράση του με το Nόμπελ ειρήνης το 1964, είχε απευθυνθεί προφητικά στη λαοθάλασσα των οπαδών του λέγοντας: «Είδα τη γη της Επαγγελίας. Μπορεί να μην πάω εκεί μαζί σας, αλλά θέλω να ξέρετε ότι εμείς ως λαός θα φτάσουμε στη δική μας γη της Επαγγελίας».

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Σαν σήμερα το 1963 εκφώνησε τον περίφημο λόγο του

Η ζωή μας αρχίζει να τελειώνει όταν σιωπάμε για πράγματα που έχουν σημασία, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται κάθε χρόνο σε εκκλησίες στο Μέμφις για να τραγουδήσει με μεγάλη συγκίνηση παραδοσιακές μελωδίες και να αποτίνει φόρο τιμής στον ειρηνικό αγωνιστή που έζησε και πέθανε με το όνειρο να κάνει την Αμερική μια χώρα όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από τον χαρακτήρα τους.

H κηδεία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που ήταν παντρεμένος με την Καρέτα Σκοτ και πατέρας 4 παιδιών δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών. Ο άδικος θάνατός του διέκοψε το σημαντικό έργο του, όμως οι ιδέες του επιβιώνουν ολοζώντανες μέχρι τις μέρες μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top