Πότε θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Tα Ελληνοτουρκικά ραντεβού μέχρι τη συνάντηση Κορυφής

Φουντώνουν το παρασκήνιο και οι προετοιμασίες για τη συνάντηση των κύριων Μητσοτάκη και Ερντογάν, τον ερχόμενο μήνα στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, το πιθανότερο σενάριο είναι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν να γίνει στις 13 Μαϊου στην Τουρκική πρωτεύουσα. 

«Σκληρή» ήττα Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές: Έχασε τους 5 μεγάλους δήμους

Δεν έχει όμως οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα. Αλλά πηγές από Αθήνα και Άγκυρα, μας λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα πάει στην Καππαδοκία μια ημέρα πριν: δηλαδή στις 12 Μαΐου και την επομένη θα δει τον Τούρκο Πρόεδρο. 

Τα ελληνοτουρκικά ραντεβού μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

Στην Αθήνα  έρχεται στις 22 Απριλίου η αποστολή της Τουρκίας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ στις  26 Απριλίου θα πάει στην Κωνσταντινούπολη ο ΥΠΕΞ Φραγκογιάννης για τη θετική ατζέντα.

Παράλληλα «ψήνεται» και συνάντηση των ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη-Φιντάν που θα «κλείσει»  τις εκκρεμότητες πριν τη συνάντηση κορυφής. 

Επομένως έχουμε  αποκλιμάκωση και συμφωνίες ενώ μένει να προχωρήσουμε και στο 3ο βήμα: τη δύσκολη συζήτηση για την οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τώρα βάζουμε κάτω: το πώς θα γίνει αυτή η συζήτηση. Ορισμός προσώπων, καταγραφή γενικών παραδοχών. 
Από πλευράς Αθήνας, υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση για το καλό κλίμα. Αλλά δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star