Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη-Τσίπρα - Ποιο πρόσωπο θέλει για πρωθυπουργό

«Θα μπούμε σε συζήτηση για συγκυβέρνηση μόνο με ισχυρό διψήφιο ποσοστό»

Ο πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας «δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας / Βίντεο: ΕΡΤ

Στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, επιμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι δε θα μπει σε συζήτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εάν δε λάβει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το πρόσωπο που θα προτείνει ο ίδιος «δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ενός τεχνοκράτη. Σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο, τόνισε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων». 

Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Μπήκα στη θέση του γονιού που χάνει το παιδί του»

Ο ίδιος σημείωσε πως αναφέρεται στον πρώτο γύρο των εκλογών. «Οι πρώτες εκλογές θα δείξουν τον δρόμο μίας κυβέρνησης, που θα μπει εμπόδιο στην αλαζονεία, τη φαυλότητα και το πελατειακό κράτος. Στόχος μου είναι να έχουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, με το πρόγραμμα που έχω παρουσιάσει. Να είναι μία νέα εποχή», σημείωσε.

Νέα δημοσκόπηση: Πέφτει κάτω από το 30% η ΝΔ – Πού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δε θα αποφασίσει κανείς στο παρασκήνιο, ούτε πολιτικοί, ούτε ολιγάρχες. Ο λαός θα ψηφίσει και, εγώ προσωπικά, με αίσθημα ευθύνης, θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να έχουμε και σταθερότητα και προοπτική μόνο από την πρώτη Κυριακή», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την Πέμπτη η κηδεία της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα

Πάντως, από τις ενδεχόμενες συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας απέκλεισε τον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας πως «πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή, δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη χώρα».

Πένθος για τον Αλέξη Τσίπρα: Πέθανε η μητέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα

Τι απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρνησή του να τον συναντήσει

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον Alpha την Τρίτη, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να τον συναντήσει 2 φορές.

Εκλογές: Πότε θα κλείσει η Βουλή τον Απρίλιο

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως πρώτη φορά, που συνομίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν στον διάδρομο της Βουλής παρουσία δημοσιογράφων, με τον πρωθυπουργό να του απευθύνει ένα αόριστο «να τα πούμε», το οποίο ποτέ δε συνοδεύτηκε από επίσημη πρόσκληση.

«Θέλω να πω στον ελληνικό λαό σχετικά με τη χθεσινή προσέγγιση του πρωθυπουργού ότι ήθελε να συναντηθούμε: Υπάρχουν θεσμικοί τρόποι. Και το κόμμα μας, τόσο με τη δική μου ηγεσία όσο και παλαιότερα, είναι κόμμα ευθύνης», συμπλήρωσε.

«Όταν σε αυτό το επίπεδο μιλάς με αυτά τα ανώριμα επιχειρήματα, δείχνεις την προσωπική σου αγωνία. Τον καταλαβαίνω τον κ. Μητσοτάκη. Αγωνιά. Αγωνιά γιατί γνωρίζει ότι πια οι πιθανότητες να μην είναι πρωθυπουργός είναι πολλές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top