«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη: Θέλετε κυβέρνηση ηττημένων;

Τι δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ποια θέση έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, μετά από δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση που έρθει δεύτερο κόμμα.

Η ΝΔ αναρωτιέται εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σχέδιο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» και τονίζει πως ««υπάρχει κάτι με το οποίο όλοι συμφωνούν στην Κουμουνδούρου: η σταθερή ανάγκη τους για την καρέκλα».

Νέα δημοσκόπηση: Τι ψηφίζουν οι νέοι έως 34 ετών – Ποιον αρχηγό προτιμούν

«Ούτε 24 ώρες αφότου ο κ. Τσίπρας απέκλεισε εκ νέου το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, ο κ. Σκουρλέτης σε άλλη γραμμή δηλώνει ότι αν βγαίνουν οι συσχετισμοί μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος. Δηλαδή, ένα σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη, ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόγραμμα έχει, ούτε πρόταση διακυβέρνησης. Υπάρχει κάτι, πάντως, στο οποίο συμφωνούν στην Κουμουνδούρου: η σταθερή ανάγκη τους για την καρέκλα», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Τι δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και ποια θέση έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Action24, είπε πως μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση μειοψηφίας, εάν βγαίνουν οι συσχετισμοί, μετά τις εκλογές.

Αλλάζουν όλα στη βραδιά των εκλογών - Νωρίτερα τα αποτελέσματα

«Αν οι συσχετισμοί είναι τέτοιο και το επιτρέψουν, αυτό το άθροισμα θα το συγκροτήσουμε. Με αυτή την έννοια, προφανώς οποίος συγκροτεί κυβέρνηση, είναι ο νικητής», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα και το επιτρέπουν τα νούμερα, θα πρέπει να αποπειραθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια κυβέρνηση νίκης», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

Απόδημοι Έλληνες: Πώς θα ψηφίσετε από τον τόπο κατοικίας – Τι να κάνετε

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με τροχιά πρωτιάς. Εάν, ω μη γένοιτο, δε γίνει αυτό, θεωρώ ότι εάν το επιτρέπουν τα νούμερα θα πρέπει να αποπειραθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια κυβέρνηση νίκης».

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη, μόλις προχθές, μιλώντας στον Alpha, απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας.

Νεκτάριος Σαντορινιός: Βαρύ κλίμα στην κηδεία – Με δύο σημαίες το φέρετρο

«Έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως δε με αφορούν τέτοια σενάρια. Πιστεύω στην κυβέρνηση στην κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, που θα είναι κυβέρνηση νικητών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Το κλίμα δεν αλλάζει με παροχές πριν τις κάλπες

Παράλληλα, σε παλαιότερη δήλωσή του στον ΑΝΤ1 είχε ξεκαθαρίσει πως «εγώ δε διεκδικώ μια κυβέρνηση των ηττημένων».