«Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης – Ανάσα στα νοικοκυριά  

«Ομπρέλα» στην τιμή και από τις εταιρικές επιδοτήσεις   

Τιμή πετρελαίου θέρμανσης: συνεχίζεται η μεγάλη πτώση (Video Star)   

Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ παραμένει ανοικτή και η «ομπρέλα» των εταιρικών επιδοτήσεων, δίνοντας ανάσα στα νοικοκυριά. 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο και η πτώση τιμής έφεραν αύξηση παραγγελιών  

Αντιθέτως, το φυσικό αέριο έβαλε πλώρη για τα 150 ευρώ/Mwh  επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι ο Χειμώνας δεν θα είναι εύκολος. Το φυσικό αέριο που έκανε ήδη άλμα στα 148 ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος θέρμανσης αλλά και τη χονδρική τιμή του ρεύματος.

Φυσικό αέριο: Νέο «ράλι» στην τιμή του μέσα στο καταχείμωνο!  

Συγκεκριμένα σήμερα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται στο 1,18 ευρώ πανελλαδικά, ενώ ακόμα πιο φθηνά είναι στην Αττική,  στο 1,15 ευρώ το λίτρο.

Λόγω του κρύου που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται τσουχτερο, αλλά και επειδή οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει, οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 20% τις τελευταίες ημέρες. 

Και τον Δεκέμβριο εταιρική επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Η πτώση των τιμών αναθεωρεί και την τιμολογιακή πολιτική των διυλιστηρίων, που θα συνεχισουν την επιδότηση της τιμής στην αντλία κατά 3,7 λεπτά το λίτρο, για όλο το Δεκέμβριο. Ανάλογα θα κινηθούν και οι εμπορικές εταιρίες του ομίλου της Motor Oil. 

Επίδομα θέρμανσης: Έως 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της 1ης δόσης


Όσον αφορά τους καταναλωτές, «προσπαθούν να πάρουν όσο περισσότερα λίτρα μπορούν και φυσικά με όση οικονομική δυνατότητα έχουν, για να προλάβουν την αύξηση εάν δεν συνεχιστεί η επιδότηση», δηλώνει ο  αντιπρόεδρος των εμπόρων υγρών καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.    

Σκρέκας: Συνεχίζουμε τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

«Έχουμε πει ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Επιδοτούμε το 80% με 90% το κόστος που προκύπτει από την αύξηση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» δηλώνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top