Χαιρετίζει το ΥΠΕΞ την υποψηφιότητα Οδησσού για τον κατάλογο UNESCO 

Για την ένταξη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς 

φωτογραφία Υπουργείου Εξωτερικών (Intime News - Χαλκιόπουλος Νίκος)    

Η Ελλάδα χαιρετίζει με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών την κατάθεση, από τις Αρχές της Οδησσού στις υπηρεσίες της UNESCO, του φακέλου υποψηφιότητας για συμπερίληψη του ιστορικού κέντρου της Οδησσού στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Μητσοτάκης προς UNESCO: Αποτροπιασμός για τον βανδαλισμό της Αγιάς Σοφιάς

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ  «η Ελλάδα στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, την οποία επεσήμανε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Volodymyr Zelenskyy, σε ομιλία του απευθυνόμενος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, στις 11 Οκτωβρίου 2022».

Ανάρτηση για το ίδιο ζήτημα έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην οποία υπενθύμισε την επίσκεψή του στην Οδησσό, τη δεύτερη μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και Τρίτη συνολικά.     

 

Δένδιας:«Θα προστατεύσουμε την Οδησσό και την πολιτιστική μας παρουσία εδώ»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης;  

«Ως γνωστόν, η Οδησσός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας και με την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Οδησσό, στις 12 Ιουλίου 2022, εξέφρασε την ενεργό υποστήριξη της χώρας μας στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Παράλληλα, παρέστη στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και των Κρατικών Αρχείων της Περιφέρειας της Οδησσού για την ψηφιοποίηση ελληνικού ενδιαφέροντος αρχείων με ελληνική χρηματοδότηση».