Τον «χαβά του» ο Ερντογάν: Νέα επίθεση στην Ελλάδα 

«Πληρωμένη» απάντηση από τον Μητσοτάκη

Νέα πρόκληση από τον ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν που έπιασε και πάλι στο στόμα του την Ελλάδα μιλώντας για επαναπροωθήσεις παράνομων  μεταναστών. Την ίδια ώρα  επιδιώκει  επαφές για την προμήθεια ιταλογαλλικών εξοπλιστικών συστημάτων  για να αντιμετωπίσει την ελληνική υπεροχή στον αέρα.

Στην συνάντηση που είχε με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντρ’αγκι, όταν του εξέφρασε τη δυσφορία του για την έξαρση των ροών, ο Ερντογάν «ξέχασε» ότι οι ροές των παράνομων μεταναστών ξεκινούν από την  Τουρκία και κατηγόρησε τη χώρα μας για επαναπροωθήσεις.

«Οι προσπάθειες για  επαναπροωθήσεις που κάνει η Ελλάδα, δυστυχώς πέρα από την Ευρώπη,  πλέον έχουν αρχίσει να αποτελούν κίνδυνο και για την Ιταλία» υποστήριξε στη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ντράγκι.  

«Είμαστε η χώρα που κάνουμε τις λιγότερες διακρίσεις αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας» δήλωσε από την πλευρά του για το μεταναστευτικό ο Μ. Ντράγκι. ΄   

«Πληρωμένη» απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

«Πληρωμένη» η απάντηση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό που μίλησε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, υποδομώντας  τα τουρκικά επιχειρήματα.

«Να σκέφτεστε για push-forwards, όχι pushbacks» τόνισε, ενώ ζήτησε «να μην επαναλαμβάνουμε την τουρκική προπαγάνδα ότι αυτοί δεν κάνουν τίποτα και η Ελλάδα κακοποιεί τους μετανάστες».  

 Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συζητήθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόγευμα εργασίας που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρώην Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, ο οποίος  συναντήθηκε χθες και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με την ευκαιρία του συνεδρίου του Economist.       

«Οι διαφορές να λύνονται μέσω διαλόγου και όχι μέσω ισχύος» τόνισε ο κ. Πομπέο στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.  

Ο Ερντογάν «ψάχνει» στην Ευρώπη για εξοπλιστικά προγράμματα 

Ο Ερώταγαν μετά το αμερικανικό ράπισμα  για τα F-16 αλλά και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει  την ελληνική υπεροχή στον αέρα, ψάχνει για  να ανοίξει «πόρτες»  σε Ιταλία και Γαλλία,  για να αγοράσει εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα. 

Χθες πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας του Στρασβουργου κάλεσε τα ευρωπαϊκά κράτη να το σκεφθούν πολύ καλά πριν ανάψουν το πράσινο φως για στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Τουρκία.