Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για «golden boys Δημοσίου και ΔΕΗ» 

«Γεμίσατε το Δημόσιο με γαλάζια ρουσφέτια» υποστήριξε στη Βουλή   

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει γεμίσει το Δημόσιο από ρουσφέτια και «golden boys»  με υψηλούς μισθούς.  

Τσίπρας: Τραγική η κατάσταση στην αγορά - Nα μειωθεί τώρα ο ΦΠΑ  

«Γεμίσατε το Δημόσιο με γαλάζια ρουσφέτια. Το ίδιο και στη ΔΕΗ. Κατάργηση του ΑΣΕΠ και των συλλογικών συμβάσεων. Με εργαζόμενους των 600 ευρώ και με στελέχη διοίκησης με αυξημένες αμοιβές εκτός ΑΣΕΠ. Διώξατε τη διαφάνεια και ανοίξατε την πόρτα σε ρουσφέτια» ισχυρίσθηκε ο κ. Τσίπρας.   

Σταϊκούρας: Πώς και γιατί θα δοθεί επίδομα για την ακρίβεια πριν το Πάσχα
 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέκαθεν απέναντι σε αυτή τη λογική, και επί των κυβερνήσεων Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Εσείς οι φιλελεύθεροι αποδειχθήκατε χειρότεροι. Τι διαπράξατε επί Μητσοτάκη το 90- 93 στη ΔΕΗ; 11.000 προσλήψεις τότε με ρουσφέτια. 8.000 σε μια χρονιά. Αυτή είναι η λογική Μητσοτάκη. Δήθεν λιγότερο κράτος αλλά περισσότερο κομματικό κράτος» τόνισε.    

Αναρωτήθηκε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αμοιβές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ: «Ξέρετε ποιες είναι οι αμοιβές του αρχι-golden boy του Στάσση, του διευθύνοντος συμβούλου; 6 φορές περισσότερες από τον προηγούμενο. 360.000 ευρώ με τα bonus  ετησίως. Είστε κορόιδα εσείς οι βουλευτές της ΝΔ. Κάνετε τους γαλάζιους βουλευτές και δε γίνατε γαλάζια golden boy. O πρωθυπουργός έχει απολαβές 85.000 ευρώ και ο Στάσης παίρνει 4 φορές περισσότερα. Πλάκα μας κάνετε; Γιατί να ιδρώσει αυτός ο κύριος για τη μέση οικογένεια; Στα παλιά του υποδήματα».  

«Πράσινο φως» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ 

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την 13η σύνταξη, λέγοντας από το βήμα της Βουλής:  

«Για τη 13η σύνταξη μας λέγατε ότι κοροϊδεύουμε τους συνταξιούχους. Κάθε άνοιξη δίναμε 1 δις. Δεν ήταν ακριβώς 13η σύνταξη, αλήθεια ήταν αλλά περίπου. Τι κάνατε που μας λέγατε ότι ήταν ψίχουλα; Το καταργήσατε. Και οχι μόνο πήρατε τα λεφτά και δε θα τα δώσετε αλλού,  αλλά τα βάλατε στη μαύρη τρύπα της επικουρικής ασφάλισης που θα μας κοστίζει κάθε χρόνο 1,5 δις ευρώ».