Πολάκης: Αποχωρήσεις δικαστών και κρατικοποιήσεις στη «β΄ φορά Αριστερά»  

ΝΔ: Για γέλιο οι προτάσεις Πολάκη αλλά και απειλή για τη Δικαιοσύνη  

Σχέδιο για επανακρατικοποιήσεις πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών, αλλά και μαζικές αποχωρήσεις δικαστικών λειτουργών, παρουσίασε ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων. 

Ο Πολάκης χειρούργησε στο ιατρείο της Βουλής! 

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Παύλος Πολάκης ξεδίπλωσε ένα σχέδιο, το οποίο μένει να δούμε αν είναι δικό του ή υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ -  για τη «δεύτερη φορά Αριστερά». 


«Χαμός» πάλι με τον Πολάκη στη Βουλή: Του έκλεισαν τα μικρόφωνα! 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: 

  • Μία από τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες να την πάρει το Δημόσιο για να φύγει από τον έλεγχο του Γιάννη Στουρνάρα. 
  • Να φύγουν οι ιδιώτες από ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. 
  • Αποχωρήσεις δικαστών με εθελούσια έξοδο στη Δικαιοσύνη και είσοδο νέων δικαστών με δημιουργία  μιας νέας σχολής. 

Βέβαια έσπευσε να διευκρινίσει ότι όλα θα γίνουν θεσμικά και με το Νόμο και όχι με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε». 

ΝΔ: Ξεκάθαρη απειλή για τη Δικαιοσύνη οι προτάσεις Πολάκη 

Αντιδρώντας στο «σχέδιο Πολάκη», το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 

«Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων – και όσων, δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ.Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια «δεύτερη σχολή δικαστών», ή οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία.

Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη».