Δόμνα Μιχαηλίδου: «Νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη μέχρι μεγάλη ηλικία»

Τι άλλο είπε σε συνέντευξη που έδωσε για την προσωπική ζωή της

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μιλώντας για τις υιοθεσίες αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Μήνυση για τον θάνατο ΑμεΑ σε κέντρο αποκατάστασης

Η ίδια όπως είπε επισκέπτεται την «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας» κάθε δύο μήνες, εκεί όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.
Ενώ όπως η ίδια εξομολογήθηκε νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενη που έρχεται και βλέπει όλο και λιγότερα παιδιά.

«Είχαμε 2.000 παιδιά στα ιδρύματα και χιλιάδες συμπολίτες που ήθελαν να υιοθετήσουν. Απλουστεύσαμε πολλές διαδικασίες. Πλέον είναι όλες ηλεκτρονικές και διαφανείς οι διαδικασίες. Μέσα από το amynet.gr μπορεί να κάνει κάποιος μία αίτηση και βάση των χαρακτηριστικών που θέτει μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε παιδί από όλη την Ελλάδα».

«Η υιοθεσία δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ένας μύθος. Από την στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση υιοθεσίας μέχρι την στιγμή που θα συνταιριαστεί παίρνει το πολύ 9 μήνες. 

Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα παιδί μέχρι 6 ετών που είναι κατάλληλο για υιοθεσία σε ίδρυμα. Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα paidi.gov.gr που είναι όλα τα στοιχεία για τα παιδιά».

Επίδομα παιδιού: Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στο Star

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε επίσης πως θα πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν σοβαρά την προσωρινή φιλοξενία παιδιών και την αναδοχή. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το μηνιαίο βοήθημα που δίνεται των 325 ευρώ, ενώ δικαίωμα στην αναδοχή έχουν και οι οροθετικοί αλλά και αυτοί που έχουν ηπατίτιδα και είναι σε θεραπεία. 

Η ίδια ωστόσο θέλησε να μοιραστεί μαζί με τους τηλεθεατές μια ιστορία: «Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Οι γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35».

Κλείνοντας είπε πως δεν έχει καθόλου χρόνο για προσωπική ζωή. Ενώ μέχρι πρόσφατα είχε σχέση από την οποία χώρισε και έκτοτε δεν έχει βρει κάποιον για να συνεχίσει τη ζωή της. Θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει την δική της οικογένεια και να απολαύσει την συντροφικότητα.